Marinēti, grilēti dārzeņi ar fetas sieru
Foto: DELFI
3.0000 2
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 kabači
kabači
4
4 paprikas
paprikas
5-6
5-6 tomāti
tomāti
pēc garšas
pēc garšas fetas siers
fetas siers
Mērcei
3-4 ĒK
3-4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
3-4 ĒK
3-4 ĒK citronu sula
citronu sula
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
1/2 TK
1/2 TK cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
3-4
3-4 ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
 
zaļumu bunte
zaļumu bunte
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Dārzeņu ēdieni
  • Šašliks un citi grila ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Saldskābā zaļumu mērcē marinētus, grilētus dārzeņus Jāņos varēsi celt galdā kā piedevu grilētai gaļai vai zivīm. Papildinot dārzeņus ar fetas siera drumstalām un grilētu lavašu vai pitas maizi, iegūsi gardu pamatēdienu tiem, kas ar gaļu ir uz "jūs".

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Paprikai izņem sēklotni, papriku sagriež daivās. Kabačus sagriež aptuveni 1 cm biezās ripās.

    Dārzeņus liek bļodā. Pievieno sāli, piparus, cukuru, eļļu, caur spiedi izspiestus ķiplokus, citronu sulu un visu apmaisa.

    Ļauj marinādei ievilkties, kamēr tiek kurināts grils. Kabaču ripas un papriku liek grilēšanas restītē un pāris minūtes apgrilē no katras puses, līdz dārzeņu gabaliņi kļūst zeltaini.

    Blakus restītei liek iesmu, uz kura savērti tomāti, grilējot tos, līdz tomātiem apdeg un sāk plaisāt miziņa.

    Tad uzmanīgi dārzeņus no restes ieslidina atpakaļ bļodā palikušajā marinādē, pievieno bļodas saturam arī tomātus, ar dakšu sadala mazākos gabalos, visu apmaisa, pārkaisa ar fetas siera drumstalām un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form