Marinēti tomāti ar papriku un sīpoliem bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Pārbaudītu marinēto tomātu recepti iesaka mūsu lasītāja Irina Socka.

Produktu daudzums paredzēts 3 trīslitru burkām.

Katru tomātu augšā un apakšā iebaksta ar koka irbulīti, lai tie neplīstu. Liek tomātus burkās pamīšus ar garšaugiem un garšvielām, izņemot sāli, cukuru un etiķi.

Katlā uzvāra ūdeni, verdošu lej burkās, līdz tās ir pilnas, un atstāj uz 15 minūtēm, uzliekot vāciņus, bet tos neaizskrūvējot.

Ūdeni nolej atpakaļ katlā (pievieno papildus 50 ml ūdens, lai marinādes nepietrūktu), liek klāt sāli, cukuru un, ik pa laikam apmaisot, karsē, līdz marināde ir verdoša. Pievieno etiķi, iemaisa un noceļ katlu no plīts.

Lej verdošo marinādi burkās, aizskrūvē vāciņus, apgriež ar vākiem uz leju, burkas sasedz un pilnībā atdzesē.

Var uzglabāt istabas temperatūrā.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form