Marinēti tomāti ar papriku un sīpoliem bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
6 kg
6 kg tomāti
tomāti
6
6 diļļu kāti ar ziediem
diļļu kāti ar ziediem
6
6 mārrutka lapas
mārrutka lapas
3
3 ķiploka galviņas, nomizotas, sagrieztas uz pusēm
ķiploka galviņas, nomizotas, sagrieztas uz pusēm
3
3 sīpoli, nomizoti un sagriezti gredzenos
sīpoli, nomizoti un sagriezti gredzenos
3
3 paprikas, sagrieztas daivās
paprikas, sagrieztas daivās
pēc garšas
pēc garšas pētersīļu zaļumi
pētersīļu zaļumi
UZ VIENU BURKU
30
30 melnie graudu pipari
melnie graudu pipari
10
10 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
2-3
2-3 lauru lapas
lauru lapas
2 ĒK
2 ĒK sāls (ar kaudzīti)
sāls (ar kaudzīti)
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
3 ĒK
3 ĒK etiķis (9%)
etiķis (9%)
  • Etiķa marinādes
  • Marinēšana
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Pārbaudītu marinēto tomātu recepti iesaka mūsu lasītāja Irina Socka.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Produktu daudzums paredzēts 3 trīslitru burkām.

    Katru tomātu augšā un apakšā iebaksta ar koka irbulīti, lai tie neplīstu. Liek tomātus burkās pamīšus ar garšaugiem un garšvielām, izņemot sāli, cukuru un etiķi.

    Katlā uzvāra ūdeni, verdošu lej burkās, līdz tās ir pilnas, un atstāj uz 15 minūtēm, uzliekot vāciņus, bet tos neaizskrūvējot.

    Ūdeni nolej atpakaļ katlā (pievieno papildus 50 ml ūdens, lai marinādes nepietrūktu), liek klāt sāli, cukuru un, ik pa laikam apmaisot, karsē, līdz marināde ir verdoša. Pievieno etiķi, iemaisa un noceļ katlu no plīts.

    Lej verdošo marinādi burkās, aizskrūvē vāciņus, apgriež ar vākiem uz leju, burkas sasedz un pilnībā atdzesē.

    Var uzglabāt istabas temperatūrā.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form