Marinētu ķilavu maizītes ar olu krēmu
Foto: Mareks Blūzmanis
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Ķilavām:
280 g
280 g ķilavu filejas
ķilavu filejas
20 g
20 g pētersīļi
pētersīļi
100 g
100 g olīveļļa
olīveļļa
50 g
50 g ābolu etiķis
ābolu etiķis
25 g
25 g cukurs
cukurs
5 g
5 g sāls
sāls
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
Olu krēmam:
6 gab.
6 gab. vārītas olas
vārītas olas
100 g
100 g majonēze
majonēze
1 gab.
1 gab. citrons
citrons
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
4 šķēles
4 šķēles rupjmaize
rupjmaize
  • Kanapē un sviestmaizes
  • Pastētes, sviests un smēriņi
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Launags
  • Pusdienas
  • Pasaules Virtuve
  • Klasiskās ķilavmaizītes citā gaismā – ar olu krēmu. Alus cienītājiem, kuriem apnikušas ierastās garšu saderības, baudot alu kopā ar ķiploku grauzdiņiem, čipsiem vai vistu spārniņiem, sadarbībā ar pavāri Lindu Brensoni tapusi viegli pagatavojama uzkodu recepte. Ieteicams baudīt ar rudzu maizes eilu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ķilavu filejas liek traukā ar vāku, pievieno olīveļļu, ābolu etiķi, cukuru, sāli, smalki sagrieztus pētersīļus un ķiplokus. Uzliek vāku un liek ledusskapī vismaz uz 24 stundām.

    Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Visus olu dzeltenumus kopā ar 2 olu baltumiem liek blenderī. Pievieno majonēzi, no puscitrona izspiestu sulu un sablendē, līdz izveidojas vienmērīga konsistence. Pievieno sāli un piparus.

    No otra puscitrona izgriež filejas tā, lai nebūtu baltās daļas. Sagriež mazākos gabalos un pievieno olu krēmam.

    Uz maizes liek olu krēmu un ķilavu filejas. Pārber ar melnajiem pipariem pēc garšas.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.