
Klasiskās ķilavmaizītes citā gaismā – ar olu krēmu. Alus cienītājiem, kuriem apnikušas ierastās garšu saderības, baudot alu kopā ar ķiploku grauzdiņiem, čipsiem vai vistu spārniņiem, sadarbībā ar pavāri Lindu Brensoni tapusi viegli pagatavojama uzkodu recepte. Ieteicams baudīt ar rudzu maizes eilu.
Ķilavu filejas liek traukā ar vāku, pievieno olīveļļu, ābolu etiķi, cukuru, sāli, smalki sagrieztus pētersīļus un ķiplokus. Uzliek vāku un liek ledusskapī vismaz uz 24 stundām.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Visus olu dzeltenumus kopā ar 2 olu baltumiem liek blenderī. Pievieno majonēzi, no puscitrona izspiestu sulu un sablendē, līdz izveidojas vienmērīga konsistence. Pievieno sāli un piparus.
No otra puscitrona izgriež filejas tā, lai nebūtu baltās daļas. Sagriež mazākos gabalos un pievieno olu krēmam.
Uz maizes liek olu krēmu un ķilavu filejas. Pārber ar melnajiem pipariem pēc garšas.