Klasiskās ķilavmaizītes citā gaismā – ar olu krēmu. Alus cienītājiem, kuriem apnikušas ierastās garšu saderības, baudot alu kopā ar ķiploku grauzdiņiem, čipsiem vai vistu spārniņiem, sadarbībā ar pavāri Lindu Brensoni tapusi viegli pagatavojama uzkodu recepte. Ieteicams baudīt ar rudzu maizes eilu.
1440Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
280 gķilavu filejas20 gpētersīļi100 golīveļļa50 gābolu etiķis25 gcukurs5 gsāls2 gab.ķiploka daiviņas6 gab.vārītas olas100 gmajonēze1 gab.citrons pēc garšassāls pēc garšaspipari4 šķēlesrupjmaize

Sagatavošana

1

Ķilavu filejas liek traukā ar vāku, pievieno olīveļļu, ābolu etiķi, cukuru, sāli, smalki sagrieztus pētersīļus un ķiplokus. Uzliek vāku un liek ledusskapī vismaz uz 24 stundām.

2

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Visus olu dzeltenumus kopā ar 2 olu baltumiem liek blenderī. Pievieno majonēzi, no puscitrona izspiestu sulu un sablendē, līdz izveidojas vienmērīga konsistence. Pievieno sāli un piparus.

3

No otra puscitrona izgriež filejas tā, lai nebūtu baltās daļas. Sagriež mazākos gabalos un pievieno olu krēmam.

4

Uz maizes liek olu krēmu un ķilavu filejas. Pārber ar melnajiem pipariem pēc garšas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!