Marokas Marbellas vista
Foto: Shutterstock
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Vista tiek marinēta visu nakti bagātīgā marinādē. Plūmes dod nelielu saldumu, bet olīvas un kaperi piešķir īpašu pikantumu.

Lielā bļodā sajauc visas marinādes sastāvdaļas, ķiploku negriežot, bet saplacinot. Vistu sagriež gabalos un liek marinādē, labi izmaisot. Ļauj marinēties visu nakti.

Nākamā dienā silda cepeškrāsni uz 140ºC. Cepamajā pannā gulda vistas gabalus, pārlej ar marinādi, apslacina ar baltvīnu, uz katra gabaliņa uzkaisa nedaudz brūno cukuru. Liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 50 minūtes, līdz vista gatava. Cepšanas laikā ik pēc 15 minūtēm apgriež gabaliņus un aplaista ar marinādi.

Pasniedz ar salātiem, kartupeļiem, apkaisa ar pētersīļu zaļumiem.

Comment Form