Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Interesants veids, kā pagatavot gardu maltīti diviem no zivīm un kartupeļiem. Tas viss individuālos trauciņos veido pavisam nelielu sacepumu, kas atgādina pīrāgu.
80Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
750 gsaldie kartupeļi350 gpīkšas, pollaka vai laša fileja450 mlpiens2.5 ĒKkartupeļu ciete1 ĒKsvaigi sakapāti pētersīļi200 gķirštomāti ķekaros zaļās pupiņas pasniegšanai

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem.

2

Kartupeļus nomazgā, un liek traukā cepties cepeškrāsnī aptuveni 45 minūtes, līdz tie ir mīksti. Ņem laukā no krāsns, nomizo un samīca tos. Saldo kartupeļu vietā var izmantot arī lielus parastos kartupeļus.

3

Zivs fileju gabaliņus (var miksēt dažādus veidus) liek katliņā ar ūdeni un ļauj sākt vārīties. Kad ūdens burbuļo, ņem nost no uguns un atstāj zivis karstajā ūdenī aptuveni piecas minūtes. Pēc tam nokāš ūdeni.

4

Ņem divus karstumizturīgus trauciņus, vislabāk apaļus, un sadala izvārīto zivi starp trauciņiem.

5

Tikmēr liek katliņā vārīties pienu. Kad tas sāk burbuļot, pievieno tam kartupeļu cieti, lai piens nedaudz sabiezētu. Pienu vāra dažas minūtes un regulāri maisa, līdz piens sabiezējis.

6

Piena mērcē iemaisa svaigi sakapātos pētersīļus un pievieno garšvielas pēc patikas. Tad mērci lej trauciņos pāri zivs filejai. Pa virsu trauciņiem liek samīcītos kartupeļus, lai tie veidotu cepurīti.

7

Traukus liek cepeškrāsnī uz restītēm, pa virsu katram trauciņam uzliekot arī ķerariņu ķiršu tomātu. Cep 20 līdz 25 minūtes, vai līdz brīdim, kad kartupeļi kļūst zeltaini brūni un tomātu miziņas sasprāgst.

8

Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas ar novārītām zaļajām pupiņām vai sviesta pupiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!