
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg nelieli gurķīši
nelieli gurķīši dilles, pāris ķiploka daiviņas un upeņu lapas
dilles, pāris ķiploka daiviņas un upeņu lapasMarinādei:
1 l
1 l ūdens
ūdens50 ml
50 ml etiķis (9%)
etiķis (9%)40 g
40 g cukurs
cukurs40 g
40 g sāls
sāls5-6
5-6 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari1
1 lauru lapa
lauru lapaNupat jau klāt tas laiks, kad sāk ienākties pirmie gurķīši, kurus grēks nenobaudīt arī mazsālītā versijā. Šī recepte būs pavisam ātrai apēšanai.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Ūdeni uzvāra, pievieno cukuru, sāli, piparus, lauru lapu un etiķi.
Uzvāra visu vēlreiz un tad atdzesē līdz aptuveni 40 grādiem.
Gurķus nomazgā, nogriež tiem galiņus un kārto traukā, pievienojot ķiplociņu, dilles, kādu upeņu lapu. Pārlej ar marinādi un ļauj iesālīties.
Gurķīšus provēt var jau pēc kādām 6 stundām, bet tad tie vēl būs maigi. Visgardākie - aptuveni pēc diennakts.
Lai kraukšķīgi garšo!
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.