Mazsālīti gurķi ātrai apēšanai
Foto: Shutterstock
2.7857 14
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg nelieli gurķīši
nelieli gurķīši
 
dilles, pāris ķiploka daiviņas un upeņu lapas
dilles, pāris ķiploka daiviņas un upeņu lapas
Marinādei:
1 l
1 l ūdens
ūdens
50 ml
50 ml etiķis (9%)
etiķis (9%)
40 g
40 g cukurs
cukurs
40 g
40 g sāls
sāls
5-6
5-6 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
1
1 lauru lapa
lauru lapa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Sālīšana un mazsālīšana
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Nupat jau klāt tas laiks, kad sāk ienākties pirmie gurķīši, kurus grēks nenobaudīt arī mazsālītā versijā. Šī recepte būs pavisam ātrai apēšanai.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ūdeni uzvāra, pievieno cukuru, sāli, piparus, lauru lapu un etiķi.

    Uzvāra visu vēlreiz un tad atdzesē līdz aptuveni 40 grādiem.

    Gurķus nomazgā, nogriež tiem galiņus un kārto traukā, pievienojot ķiplociņu, dilles, kādu upeņu lapu. Pārlej ar marinādi un ļauj iesālīties.

    Gurķīšus provēt var jau pēc kādām 6 stundām, bet tad tie vēl būs maigi. Visgardākie - aptuveni pēc diennakts.

    Lai kraukšķīgi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form