Mazsālīti tomāti ar citronu sulu ēšanai jau nākamajā dienā
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg tomāti
tomāti
pēc garšas
pēc garšas ķiploki
ķiploki
sauja
sauja pētersīļi
pētersīļi
3 saujas
3 saujas dilles
dilles
1 gab.
1 gab. asie pipari
asie pipari
Marinādei
1 l
1 l ūdens
ūdens
1 gab.
1 gab. lauru lapas
lauru lapas
5 gab.
5 gab. melnie pipari
melnie pipari
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Sālīšana un mazsālīšana
  • Pasaules Virtuve
  • Daudzi smej, ka mazsālītu gurķīšu dēļ ir gatavi pārdot dvēseli. Un kā ir ar mazsālītiem tomātiem? Izmēģini šo recepti un jau nākamajā dienā varēsi nosmeķēt rezultātu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izvēlies pēc iespējas mazākus tomātiņus, kuri ir stingri, tad tie burkā neizšķīdīs. Noņem tiem kātiņus, noskalo un nosusini tomātus. Ja pieejami ir tikai lieli tomāti, pārgriez tos uz pusēm.

    Gatavo sālījumu – uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, citrona sulu, piparus un lauru lapu, sagaida, kad uzmet burbuli un nogriež. Burkas dibenā liek nedaudz zaļumu, pamīšus kārto tomātus, dilles, pētersīļus, ķiploku daiviņas un ja vēlas, tad liek arī smalki sagrieztu aso piparu.

    Karstu sālījumu pārlej pāri tomātiem, liek burkai vāku, bet to neaizgriež stingri ciet. Kad sālījums atdzisis, aizgriež ciet vāku un liek burku ledusskapī uz nakti. No rīta jau tomātus var ēst! Mazsālītos tomātiņus ilgi uzglabāt nav iespējams, tie jāapēd ātri. Bet tā kā tie sanāk tik garšīgi, ātra notiesāšana nebūs problēma.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form