Mazsālītie gurķīši ar piparmētrām, citroniem un rožlapiņām
Foto: DELFI
3.0000 1
Loading...
Sastāvdaļas
3 kg
3 kg gurķi
gurķi
2 saujas
2 saujas upeņu lapas
upeņu lapas
10
10 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2
2 citroni
citroni
2 saujas
2 saujas diļļu zaļumi
diļļu zaļumi
4
4 piparmētras zariņi
piparmētras zariņi
pēc garšas
pēc garšas kumelītes
kumelītes
sauja
sauja rožlapiņas
rožlapiņas
Sālījumam
2 l
2 l auksts ūdens
auksts ūdens
4 ĒK
4 ĒK sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
  • Sālīšana un mazsālīšana
  • Pasaules Virtuve
  • Jāņos izmēģināju mazāk ierastu veidu, kā iesālīt gurķīšus "ar glanci". Cerams, arī tev šī recepte būs noderīga, lai piešķirtu ikdienai mazliet vairāk krāsu, garšu un košuma.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gurķus nomazgā un, lai tie būtu īpaši kraukšķīgi, pāris stundas "atdzirdini", pārlejot ar aukstu ūdeni.

    Lai gurķi būtu gatavi ātrāk, tiem pirms likšanas burkās nogriez galiņus, tad tie būs baudāmi jau pēc 3-4 stundām.

    Burkās pamīšus ar gurķiem dillēm, ķiplokiem un upeņu lapām liec arī ripās sagrieztu citronu. Kad gurķīši apēsti, citrona ripiņas nemet ārā, bet pārliec mazākā burciņā un pārlej ar sālījumu, lai vēlāk pēc vajadzības pa vienai vien sasmalcinātu, izmantojot dažādu zupu un sautējumu garšas uzlabošanai, un arī kā piedevu šašlika marinādei. Šādu mazsālītu citronu miziņa zaudē savu sīvumu, saglabājot aromātu.

    Gurķiem pievienoju arī dārzā lekni sazēlušas piparmētras – svaigā garšas nianse tev noteikti neliks vilties. Smukumam katrā burkā liku arī nedaudz kumelīšu un sauju rožlapiņu.

    Gurķu pārliešanai izmantoju ledusaukstu ūdeni. Ūdeni ātri atdzesēt palīdzēs ledus gabaliņi. Divos litros ūdens izšķīdinu 4 ĒK sāls un 2 ĒK cukura. Jārēķinās, ka aukstā ūdeni sāls un cukurs šķīdīs ilgāk.

    Trauku ar gurķiem jānovieto tumšā un vēsā vietā (es parasti burku vai bļodu lieku ledusskapī).

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form