Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojams mazsālīts lasis un apraksts par zivs sadalīšanu, ja nopirkts vesels lasis.

Ja tev ir vesels lasis, tad dari tā:

60Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

lasis cukurs sāls pipari

Sagatavošana

1

Iegriez viņam pie žaunām, līdz mugurkaulam abās pusēs.

2

Pēcāk ņem pie astes un ar asu nazi griez lasim gar mugurkaulu, līdz pat iegriezumam pie žaunām.

3

Pēc tam to pašu no otras puses. Beigu galā paliek divas filejas un mugurkauls ar galvu vienā galā un asti otrā. No tā var zupu savārīt.

4

Pašu fileju apbārsti ar sāli un mazliet cukura, no abām pusēm, pārloci tā, lai gaļa būtu uz iekšu un āda uz āru.

5

Liec vēsā vietā un nākamajā dienā lasis ir gatavs.

6

Sagriez šķēlītēs, uzber piparus, uzspied lāsi citrona sulas un uz maizītes virsū.

Man patīk vēl sīpola ripiņas salikt.

Iesūtīja: herta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!