Medus biskvīta kūka ar biešu krēmu
Foto: Publicitātes foto
1.0000 1
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
130 g
130 g kviešu milti
kviešu milti
1/2 TK
1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1/4 TK
1/4 TK dzeramā soda
dzeramā soda
1 ĒK
1 ĒK kakao pulveris
kakao pulveris
80 g
80 g medus
medus
50 g
50 g biešu sula
biešu sula
130 g
130 g paniņas
paniņas
1
1 ola
ola
45 g
45 g rapšu eļļa
rapšu eļļa
KRĒMAM
360 g
360 g bezpiedevu krēmsiers ar samazinātu tauku saturu
bezpiedevu krēmsiers ar samazinātu tauku saturu
80 ml
80 ml saldais krējums
saldais krējums
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
2 ĒK
2 ĒK biešu sula
biešu sula
 
avenes dekoram
avenes dekoram
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Romantiskas vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīgs medus biskvīts kombinācijā ar gaisīgu siera krēmu, kas ar biešu sulu iekrāsots maigi rozā tonī – īsta bauda gan acīm, gan vēderam! Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi".

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sastāvdaļas paradzētas 18-22 cm diametra kūkas veidnei.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Ietauko cepamo formu.

    Lielā bļodā sajauc eļļu, olu un medu. Pievieno sodu, samaisa.

    Atsevišķā traukā samaisa miltus, kakao un cepamo pulveri, visu pievieno eļļas maisījumam.

    Masai pievieno biešu sulu un paniņas, visu kārtīgi samaisa līdz viendabīgai konsistencei.

    Lej mīklu cepamajā formā un cep ~40 min, līdz, iedurot mīklā kociņu, piet tā vairs nepaliek mīklas daļiņas.

    Atdzesē un gareniski pārgriež biskvītu divās daļās.

    Gatavo krēmu. Saputo krēmsieru, saldo krējumu un pūdercukuru līdz stingrai masai. Putošanas beigās pievieno biešu sulu (tā piešķirs krēmam rozā krāsu).

    Uzsmērē uz vienas biskvīta daļas aptuveni pusi no krēma, tad liek tai virsū otro biskvīta daļu un ar atlikušo krēmu apsmērē kūkas virspusi un malas.

    Liek kūku ledusskapī vismaz uz 8-10 stundām, labāk uz nakti.

    Pirms pasniegšanas rotā ar svaigām avenēm vai citiem dekoriem un bauda!

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form