Foto: Publicitātes foto
Sulīgs medus biskvīts kombinācijā ar gaisīgu siera krēmu, kas ar biešu sulu iekrāsots maigi rozā tonī – īsta bauda gan acīm, gan vēderam! Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi".

Sastāvdaļas paradzētas 18-22 cm diametra kūkas veidnei.

15Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

130 gkviešu milti0.5 TKcepamais pulveris0.25 TKdzeramā soda1 ĒKkakao pulveris80 gmedus50 gbiešu sula130 gpaniņas1 ola45 grapšu eļļa KRĒMAM:360 gbezpiedevu krēmsiers ar samazinātu tauku saturu80 mlsaldais krējums2 ĒKpūdercukurs2 ĒKbiešu sula avenes dekoram

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Ietauko cepamo formu.

2

Lielā bļodā sajauc eļļu, olu un medu. Pievieno sodu, samaisa.

3

Atsevišķā traukā samaisa miltus, kakao un cepamo pulveri, visu pievieno eļļas maisījumam.

4

Masai pievieno biešu sulu un paniņas, visu kārtīgi samaisa līdz viendabīgai konsistencei.

5

Lej mīklu cepamajā formā un cep ~40 min, līdz, iedurot mīklā kociņu, piet tā vairs nepaliek mīklas daļiņas.

6

Atdzesē un gareniski pārgriež biskvītu divās daļās.

7

Gatavo krēmu. Saputo krēmsieru, saldo krējumu un pūdercukuru līdz stingrai masai. Putošanas beigās pievieno biešu sulu (tā piešķirs krēmam rozā krāsu).

8

Uzsmērē uz vienas biskvīta daļas aptuveni pusi no krēma, tad liek tai virsū otro biskvīta daļu un ar atlikušo krēmu apsmērē kūkas virspusi un malas.

9

Liek kūku ledusskapī vismaz uz 8-10 stundām, labāk uz nakti.

10

Pirms pasniegšanas rotā ar svaigām avenēm vai citiem dekoriem un bauda!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!