Foto: DELFI
Maijs, šķiet, ir laiks, kad svētki ir ik uz soļa, tāpēc šī glazūrkūciņu recepte būs piemērota reizēm, kad ir vēlēšanās iepriecināt ne tikai sevi, bet arī citus. Kapkeiki sanāks neticami gardi, tāpēc uzmanies - būs grūti atteikties no papildporcijas!
40Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 20
2.5 tasemilti1.5 tasecukurs1 TKcepamais pulveris1 TKsāls1 taseaugu eļļa1.5 tasepaniņas2 lielas olas1 TKgalda etiķis3 ĒKmedus GLAZŪRAI:1 paciņa svaigais siers (bez piedevām)100 gtāfelīte baltā šokolāde daži pilieni pārtikas krāsvielas (jebkurā krāsā)

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni iesilda līdz 180 grādiem.

2

Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Visu rūpīgi samaisa.

3

Citā, daudz lielākā bļodā liek olas, paniņas, eļļu, galda etiķi un medu. Visu rūpīgi sakuļ, lai veidotos vienmērīga masa.

4

Pēc tam slapjajai mīklas daļai pakāpeniski pievieno klāt miltu masu, visu rūpīgi samaisot, lai neveidotos kunkuļi.

5

Kad mīkla gatava, pilda to papīra kapkeiku formiņās, kas ieliktas mafinu pannā, aptuveni divas trešdaļas pilnas. Tas ļaus kapkeikiem skaisti pacelties. Glazūrkūciņas cep 20 līdz 22 minūtes.

6

Gatavos kapkeikus ņem ārā no cepeškrāsns un ļauj tiem atdzist.
Tikmēr gatavo glazūru – uz pavisam lēnas uguns katliņā, vai ūdens peldē izkausē balto šokolādi, to maisot. Galvenais neļaut šokolādei piedegt!

7

Paralēli bļodā liek svaigo sieru. Kad šokolāde izkususi, to lej pāri svaigajam sieram, un masu sakuļ ar rokas blenderi. Glazūru pilda glazēšanas tūtā ar izvēlēto uzgali rotāšanai un apziež atdzisušos kapkeikus.

Tos var rotāt ar cukura pērlītēm un šokolādes skaidiņām, vai citiem konditorejas graudiņiem. Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!