Foto: Shutterstock
Tradicionālā un gardā medus kūka ar krējumu un iebiezināto pienu.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 glāzemedus4 gab.olas2.5 glāzesmilti0.5 glāzecukurs1.2 TKsoda naža galssāls700 gskābs krējums1 gab.bundžiņa iebiezinātais piens

Sagatavošana

1

Olām pievieno ½ glāzi cukura, medu (ja sacietējis, jāpakausē), sāli, sodu. Visu ar karoti sakuļ, pamazām pievieno miltus līdz bieza krējuma konsistencei.

2

Tad es uz pannas neko nesmērēju, bet lieku cepamo papīru, jo tā labāk dabūt nost to kūku i panna nav 5 x jāmazgā. Tad mīklu uz tā cepamā papīra izlīdzina plānā kārtā ar aprēķinu, lai iznāk piecām kārtām. Cep cepeškrāsnī.

3

Izcepas ļoti ātri, minūtes piecas. Tā lai paliek brūna nedaudz. Pārbauda ar zobu bakstāmo, ja iebaksti un nekas nelīp klāt tad gatavs. Tad tas kārtas atdzesē.

4

Pa to laiku sajauc krējumu ar cukuru un attaisi iebiezinātā piena bundžu. Liec pa kārtām: vienā iesmērē tā bagātīgi krējumu, kas sataisīts kopā ar cukuru, otrā kārtā iebiezināto pienu un tā turpināt.

* ja negribi, lai kūkai ir sodas garša, tad to sodu vajag kodināt. To dara tā, ieliec trauciņā sodu to cik tev vajadzēs un uzlej nedaudz virsū etiķi. Tādā veidā nokodināsies viņš un nebūs tā sodas garša un tad liec klāt kā receptē teikts.

Iesūtīja: rose

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!