Medusmaize ar baltu glazūru un ievārījumu
Foto: Shutterstock
3.3333 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 glāzes
2 glāzes milti
milti
0.5 glāze
0.5 glāze cukurs
cukurs
150 g
150 g medus
medus
1
1 ola
ola
0.5 TK
0.5 TK soda
soda
50 g
50 g mandeles vai rieksti
mandeles vai rieksti
 
kanēlis
kanēlis
 
maltas krustnagliņas
maltas krustnagliņas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Kēksi
  • Maize
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Medusmaize ar baltu glazūru un ievārījumu pēc Cildas receptes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Iesit bļodā olu, pieliek cukuru un saberž, tad pieliek medu, kanēli un krustnagliņas, sodu, visu samaisa, iesijā miltus un 5-10 minūtes maisa.

    Lai mīkla būtu tumša pievieno brūninātu cukuru, šim nolūkam 1-2 gab. cukura uz pannas sabrūnina ar 1 1/2 - 2 karotes ūdens, uzvāra un pievieno mīklai kopā ar medu.

    Mīklu liek ar eļļu ieziestā veidnē, apkaisa ar miltiem, izlīdzina, var apbērt ar mandelēm vai riekstiem un liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm.

    Gatavu atdzesē, sagriež. Var griezt uz pusēm un iesmērēt ievārījumu un virsū glazūru.

    Iesūtīja: Cilda

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form