45Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
2 glāzesmilti0.5 glāzecukurs150 gmedus1 ola0.5 TKsoda50 gmandeles vai rieksti kanēlis maltas krustnagliņas
Sagatavošana
1
Iesit bļodā olu, pieliek cukuru un saberž, tad pieliek medu, kanēli un krustnagliņas, sodu, visu samaisa, iesijā miltus un 5-10 minūtes maisa.
2
Lai mīkla būtu tumša pievieno brūninātu cukuru, šim nolūkam 1-2 gab. cukura uz pannas sabrūnina ar 1 1/2 - 2 karotes ūdens, uzvāra un pievieno mīklai kopā ar medu.
3
Mīklu liek ar eļļu ieziestā veidnē, apkaisa ar miltiem, izlīdzina, var apbērt ar mandelēm vai riekstiem un liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 15-20 minūtēm.
4
Gatavu atdzesē, sagriež. Var griezt uz pusēm un iesmērēt ievārījumu un virsū glazūru.
Iesūtīja: Cilda
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit