Melleņu zupas ar klimpām recepti iesaka Sandra Ošiņa un Zaubes savvaļas kulinārā festivāla komanda.

15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

MELLEŅU ZUPAI:0.5 lmellenes vārīšanai1 glāzemellenes pievienošanai svaigā veidā pēc izvēles (ziemā var izmantot saldētas vai kompota ogas)1 lūdens100 gbaltais cukurs2 ĒKciete1 laims KLIMPĀM:100 gkviešu milti1 ola100 mlpiens1 šķipsnasāls1 šķipsnacukurs100 gbiezpiens (var arī nelikt) nedaudz mannas putraimu

Sagatavošana

1

Gatavo klimpas. Bļodiņā ber miltus, sāli, pievieno olu, pa daļām pielej pienu, līdz izveidojas diezgan bieza, mazliet staipīga mīkla. Ja vēlas, var pievienot cukuru un vaniļas cukuru, kā arī biezpienu un/vai mannas putraimus, tad klimpām būs irdenāka un graudaināka struktūra.

2

Gatavo melleņu zupu. Katliņā uzvāra ūdeni, pieber mellenes, balto cukuru un vāra, līdz ogas sāk šķīst. Tad nelielā daudzumā auksta ūdens izšķīdina kartupeļu cieti, piejauc zupai, izmaisa un tūlīt katliņu ņem nost no plīts. Ja klimpas paredzēts vārīt zupā, tad tās uzreiz liek vārīties melleņu zupas katlā, un, kad tās uzpeld virspusē, saldais ir gatavs!

3

Klimpas var arī izvārīt atsevišķi. Katliņā uzvāra ūdeni, piemet šķipsnu sāls. Karoti pamērcē vārošajā ūdenī, no mīklas atdala nelielas klimpas un pa vienai laiž katliņā. Klimpas ir gatavas pēc dažām minūtēm, kad uzpeld ūdens virspusē. Klimpas ar putu karoti ņem laukā, notecina un atdzesē.

4

Ja klimpas ir jau iepriekš izvārītas, tās saliek karstajā ķīselī pusstundu pirms pasniegšanas vai arī pasniedz atsevišķā bļodā, no kuras katrs ēdājs tās ņem, cik vēlas.

5

Pēc patikšanas zupai var pievienot laima sulu, pirms ēšanas iemaisīt svaigas melleņogas, gatavu saldo pārkaisīt ar laima mizas skaidiņām. Tas garšu padarīs izteiksmīgāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!