Melleņu klimpas
Foto: Valdis Ošiņš
4.0000 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Melleņu zupai:
0,5 l
0,5 l mellenes vārīšanai
mellenes vārīšanai
1 glāze
1 glāze mellenes pievienošanai svaigā veidā pēc izvēles (ziemā var izmantot saldētas vai kompota ogas)
mellenes pievienošanai svaigā veidā pēc izvēles (ziemā var izmantot saldētas vai kompota ogas)
1 l
1 l ūdens
ūdens
100 g
100 g baltais cukurs
baltais cukurs
2 ĒK
2 ĒK ciete
ciete
1
1 laims
laims
Klimpām:
100 g
100 g kviešu milti
kviešu milti
1
1 ola
ola
100 ml
100 ml piens
piens
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
1 šķipsna
1 šķipsna cukurs
cukurs
100 g
100 g biezpiens (var arī nelikt)
biezpiens (var arī nelikt)
 
nedaudz mannas putraimu
nedaudz mannas putraimu
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Saldās zupas
  • Melleņu zupas ar klimpām recepti iesaka Sandra Ošiņa un Zaubes savvaļas kulinārā festivāla komanda.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo klimpas. Bļodiņā ber miltus, sāli, pievieno olu, pa daļām pielej pienu, līdz izveidojas diezgan bieza, mazliet staipīga mīkla. Ja vēlas, var pievienot cukuru un vaniļas cukuru, kā arī biezpienu un/vai mannas putraimus, tad klimpām būs irdenāka un graudaināka struktūra.

    Gatavo melleņu zupu. Katliņā uzvāra ūdeni, pieber mellenes, balto cukuru un vāra, līdz ogas sāk šķīst. Tad nelielā daudzumā auksta ūdens izšķīdina kartupeļu cieti, piejauc zupai, izmaisa un tūlīt katliņu ņem nost no plīts. Ja klimpas paredzēts vārīt zupā, tad tās uzreiz liek vārīties melleņu zupas katlā, un, kad tās uzpeld virspusē, saldais ir gatavs!

    Klimpas var arī izvārīt atsevišķi. Katliņā uzvāra ūdeni, piemet šķipsnu sāls. Karoti pamērcē vārošajā ūdenī, no mīklas atdala nelielas klimpas un pa vienai laiž katliņā. Klimpas ir gatavas pēc dažām minūtēm, kad uzpeld ūdens virspusē. Klimpas ar putu karoti ņem laukā, notecina un atdzesē.

    Ja klimpas ir jau iepriekš izvārītas, tās saliek karstajā ķīselī pusstundu pirms pasniegšanas vai arī pasniedz atsevišķā bļodā, no kuras katrs ēdājs tās ņem, cik vēlas.

    Melleņu klimpas
    Foto: Valdis Ošiņš

    Pēc patikšanas zupai var pievienot laima sulu, pirms ēšanas iemaisīt svaigas melleņogas, gatavu saldo pārkaisīt ar laima mizas skaidiņām. Tas garšu padarīs izteiksmīgāku.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form