3Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 20
1.5 kgmellenes1 lūdens gcukurs
Sagatavošana
1
Svaigas, gatavas mellenes pārlasa, tīras sapilda izkarsētās burkās vai pudelēs, pārlej ar karstu cukura sīrupu, uzliek burkai izkarsētu metāla vai plastmasas vāciņu, pudeles aiztaisa ar novārītiem aizbāžņiem. Nosien ar auklu, lai aizbāzni neizspiestu karsēšanas laikā un liek siltā ūdens peldē pasterizēt.
2
Melleņu kompotu pasterizē 80*C: 0,5 l burkas 15 minūtes, 1 litra burkas - 20 minūtes, tad burkas un pudeles noslēdz un atdzesē.
Iesūtīja: Pūķīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit