Foto: Shutterstock
Melleņu kompots - vasara ziemas garumā.
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 20
1.5 kgmellenes1 lūdens gcukurs

Sagatavošana

1

Svaigas, gatavas mellenes pārlasa, tīras sapilda izkarsētās burkās vai pudelēs, pārlej ar karstu cukura sīrupu, uzliek burkai izkarsētu metāla vai plastmasas vāciņu, pudeles aiztaisa ar novārītiem aizbāžņiem. Nosien ar auklu, lai aizbāzni neizspiestu karsēšanas laikā un liek siltā ūdens peldē pasterizēt.

2

Melleņu kompotu pasterizē 80*C: 0,5 l burkas 15 minūtes, 1 litra burkas - 20 minūtes, tad burkas un pudeles noslēdz un atdzesē.

Iesūtīja: Pūķīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!