Melleņu kūka bez cukura un olām kaloriju skaitītājiem
Foto: Paula Freimane
2.6111 36
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
PAMATNEI
200 g
200 g cepumi bez cukura
cepumi bez cukura
4 ĒK
4 ĒK vīnogu kauliņu eļļa
vīnogu kauliņu eļļa
PILDĪJUMAM
300 g
300 g Indijas rieksti
Indijas rieksti
2 glāzes
2 glāzes mandeļu piens
mandeļu piens
1
1 citrons (sula)
citrons (sula)
300 g
300 g mellenes (svaigas vai saldētas)
mellenes (svaigas vai saldētas)
10 g
10 g stēvija vai 3 ĒK medus
stēvija vai 3 ĒK medus
10 g
10 g želatīns
želatīns
  • Ārstnieciskais uzturs
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Slavenību receptes
  • Citi saldēdieni
  • Kūkas bez cepšanas
  • Tortes un kūkas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Ar gardo melleņu kūku bez olām un cukura bez sirdsapziņas pārmetumiem var mieloties arī kaloriju skaitītāji. Recepti iesaka fitnesa zvaigzne Paula Freimane.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Indijas riekstus pārlej ar aukstu ūdeni un mērcē 4 stundas, tad ūdeni nolej.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo kūkas veidni ar noņemamu malu.

    Cepumus sasmalcina virtuves kombainā, pievieno eļļu un samaisa. Ieklāj cepumu masu kūkas veidnē, izlīdzinot un sablietējot ar glāzi, liek krāsnī uz 10–15 minūtēm.

    Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens, uzbriedina 10 minūtes.

    Indijas riekstus ar mandeļu pienu sablendē viendabīgā masā, lej bļodā.

    Mellenēm pievieno laima sulu, stēviju un visu sablendē viendabīgā masā. Pievieno melleņu masu riekstu masai un samaisa.

    Pāris ēdamkarotes pildījuma masas liek mazā katliņā un uzsilda. Pievieno želatīnu un karsē uz nelielas liesmas, nepārtraukti maisot, līdz želatīns izšķīdis.

    Noņem katliņu no plīts, tā saturu pielej kūkas pildījuma pamatmasai un iemaisa.

    Lej kūkas pildījumu virs pamatnes un liek ledusskapī uz 2–3 stundām.

    Dekorē pēc vēlmēm.

    Šajā video vari izsekot kūkas tapšanai soli pa solim.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form