Restorāns "Tex-Mex" piedāvā recepti romantiskam vakaram - melleņu parfē ar baltās šokolādes medus mērci un kukurūzas drupačām, ko baudīt sveču gaismā.

Gatavo melleņu parfē:

Mellenes ar cukuru un rozmarīnu uzvāra, pievienojot 2 ēdamkarotes ūdens un atdzesē.

Saldo krējumu saputo kopā ar svaigo sieru.

Olas atdala, baltumu saputo stingrās putās, dzeltenumu saputo.

Kad mellenes ar cukuru ir atdzisušas, no tām izņem rozmarīna zariņu un ogu masu pievieno saputotajam saldajam krējumam ar sieru un rūpīgi samaisa, pievieno olu dzeltenumus un samaisa.

Beigās masā iecilā saputotus olu baltumus.

Traukā ieklāj pārtikas plēvi un ielej gatavo masu.

Liek saldētavā uz pāris stundām.

Gatavo mērci:

Saldo krējumu uzvāra, pievieno balto šokolādi un medu, rūpīgi samaisa un ļauj atdzist.

Drupačas:

"Kellogs" pārslas un mandeles (bez mizas) sablendē pulverī, pievieno medu un sviestu, pēc tam samaisa.

Uz pannas uzklāj pergamenta papīru, uzber gatavo masu, ko liek cepeškrāsnī nedaudz apbrūnināties 180 grādos aptuveni 5 minūtes.

Pasniedz deserta traukos, pārlej ar baltās šokolādes mērci, pārber ar drupačām un dekorē ar krūma mellenēm un piparmētru lapiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!