melleņu kūka ar citronu krēmu
Foto: Diāna Šulce-Palma
4.0000 2
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Biskvītam:
3 gab.
3 gab. olas
olas
150 g
150 g cukurs
cukurs
150 g
150 g kviešu milti (Diāna izmantoja "Herkulesa" miltus"
kviešu milti (Diāna izmantoja "Herkulesa" miltus"
5 g
5 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
110 g
110 g kausēts sviests
kausēts sviests
 
smalki sarīvēta puscitrona miziņa
smalki sarīvēta puscitrona miziņa
Melleņu musam:
220 g
220 g meža mellenes (var izstāt arī ar zemenēm vai avenēm)
meža mellenes (var izstāt arī ar zemenēm vai avenēm)
60 g
60 g cukurs
cukurs
130 g
130 g saldais krējums
saldais krējums
10 g
10 g želatīns (ja izmanto pulveri, sajau ar 60 ml ūdens. Ja plāksnītes – iemērc ledusaukstā ūdenī)
želatīns (ja izmanto pulveri, sajau ar 60 ml ūdens. Ja plāksnītes – iemērc ledusaukstā ūdenī)
Citronu krēmam:
200 g
200 g krēmsiers
krēmsiers
100 g
100 g mīksts sviests
mīksts sviests
100 g
100 g pūdercukurs
pūdercukurs
 
smalki sarīvēta puscitrona miziņa
smalki sarīvēta puscitrona miziņa
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Vasara rit pilnā sparā – dārzos un mežos gatavojas saldas un sulīgas ogas, kuras varam baudīt gan svaigā veidā, gan arī ar tām papildināt desertus! Viens no lieliskiem paņēmieniem, kā tās izmantot, ir vasarīgās kūkās. Vasaras svaigumu ļaus izbaudīt ēdienu blogeres un "Instagram" konta @gardskanenoesties autores Diānas Šulces-Palmas lieliskā melleņu un citronu kūkas recepte, ko var papildināt ar svaigām vai saldētām ogām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo biskvītu: sakuļ olas ar cukuru, pievieno izkausētu sviestu un citrona miziņu, sakuļ visu viendabīgā masā.

    Piesijā klāt miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Visu maigi samaisa kopā.

    Mīklu lej apaļajā 20 cm formā un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 20 līdz 30 minūtes. Pārbaudot gatavību, vidū iedur koka irbulīti. Ja tam nepielīp mīkla – biskvīts ir gatavs. To izņem un atdzesē.

    Gatavo melleņu musu: sablendē mellenes vai citas izvēlētās ogas. Liek katliņā, pievieno cukuru un karsē, līdz tas izkusis.

    Atdzesē līdz 70 grādiem. Pa to laiku sakuļ saldo krējumu, līdz tas iegūst pakusuša saldējuma konsistenci.

    Melleņu masā izšķīdina uzbriedinātu želatīnu. Ja izmanto plāksnītes, tām vispirms nospiež lieko ūdeni, ja lieto pulveri – visu masu pievieno uzreiz.

    Pēc tam maisījumam pievieno saldo krējumu, sajauc un noliek malā.

    Kārto kopā kūku: lai saliktu kūku, ieteicams izmantot augstu, regulējamu formu (riņķi) un acetāta plēvi.

    Ja biskvītam cepoties izveidojies uzkalniņš, to uzmanīgi nogriež. Pēc tam pārgriež biskvītu horizontāli uz pusēm un ieliek formā uz paliktņa (to vēlāk vajadzēs ievietot ledusskapī).

    Formu pieregulē, lai tā cieši ieskauj biskvītu. Acetāta plēvi ieklāj gar formas malām.

    Virsū lej sagatavoto musu un tad liek otru biskvīta kārtu.

    Visu ieliek ledusskapī uz vismaz četrām stundām vai visu nakti.

    Citronu krēmu gatavo tieši pirms klāšanas uz kūkas.

    Mīksto sviestu saputo ar pūdercukuru un citrona miziņu.

    Kad sviests kļūst gaišāks un palielinās apjomā, pievieno krēmsieru un visu samaisa.

    Pēdējie soļi: izņem kūku no ledusskapja un apziež ar sagatavoto citronu krēmu.

    Dekorē pēc sirds patikas – ar ogām, augļiem un citām sastāvdaļām.

    Kūku liek ledusskapī un izņem 30 minūtes pirms pasniegšanas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form