Foto: Shutterstock
Melnā alus maize - recepte maizes cepamajai mašīnai.
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 mltumšais aulus75 mlūdens75 mlmelnās tējas siprums2 glāzeskviešu milti1.5 glāzerudzu milti1.5 TKcukurs1.5 TKsāls1 TKšķīstošā kafija1 TKkakao2 ĒKsausais piens1 ĒKaugu eļļa ĒKsausās kartupeļu pārslas1.5 TKsausais raugs1 ĒKmalts koriandrs (ķimenes)

Sagatavošana

1

Salikt visas sastāvdaļas mašīnā instrukcijā paredzētā kartībā. Režīms – «rudzu maize».

2

Pēc pirmās maisīšanas varbūt vajadzēs piebērt nedaudz miltus, ja mīkla par šķidru. Tas atkarīgs no alus šķirnes.

Recepte šausmīga pēc sastāva, bet maize iznāk ļoti garšīga.

Padomi no citiem: Tumšais alus, jo tumšāks un nefiltrētāks jo labāk. Jāteic gan, ka ūdens vietā liku pienu, līdz ar sauso pienu nepievienoju.

Negribēju veselu turzu Sausās kartupeļu pārslas pirkt, jo atzīstu autentiskos kartupeļu biezeņus un ko gan iesākšu pēc tam ar veselu maisu lieka. Aizvietoju ar "fastfūdu"- ir pārdošanā mazajos trauciņos ātri uzlejamās putras, t.sk., kartupeļu biezputras- kas pēc satura, šķiet, neatšķiras.

Iesūtīja: Kleja

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!