Foto: Publicitātes foto

Burgers ir viens no Amerikas spilgtākajiem simboliem, kas lepni iesoļojis arī Latvijas tirgū. To var ne tikai baudīt restorānos, bāros un kafejnīcās, bet arī uzmeistarot pašu spēkiem. Melnais burgers ar plucināto liellopa gaļu, kas 2018. gadā Rīgas Burgeru festivālā tika atzīst par gardāko, ne tikai lieliski iederēsies dārza svētkos, bet arī izcili garšos.

Titulu 2018. gadā ieguva restorāns "Annas Dārzs", kura pavāru pagatavotais "Melnais burgers ar plucināto liellopa gaļu" pārsteidza visu žūrijas locekļu garšas kārpiņas. Tagad arī tev ir iespēja to pagatavot.

18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Liellopa vaigi Čedaras siers Tabasko mērce BBQ mērce Sarkanvīns Burgermaize Rukola Marinēti čili zaļie pipari Avokado Majonēze Kečups Marinēts gurķis Sīpoli Čili Sāls Pipari Cukurs Tumšais rums

Sagatavošana

1

Jāsāk ar liellopa vaigu vārīšanu, kas ir laikietilpīgākais process burgera gatavošanā. Liellopa vaigus attīra un apcep. Pēc tam vāra sarkanvīnā un garšvielās aptuveni četras stundas, līdz gaļa ir tik mīksta, ka, paņemot ar standziņām, tā jūk ārā. Kad liellopu vaigi ir gatavi, tos saplucina.

2

No saplucinātas gaļas izveido ko līdzīgu kotletēm, samaisa ar BBQ mērci, kam pievienota Tabasko mērce, uzliek Čederas siera šķēli un cep, līdz siers izkusis un gaļa viscaur izsilusi.

3

Kamēr gaļa cepas, šķēlītēs sagriež papriku, avokado, sakapā marinētus čili zaļos piparus un no abām pusēm apgrauzdē maizīti, līdz tā ir viegli kraukšķīga.

4

Garšas izcilībai būs nepieciešams pagatavot arī kokteiļmērci. Sastāvdaļas kārtīgi sablendē un nogaršo, lai zinātu, vai visa ir gana. Sastāvdaļu daudzumu var piemērot katra vēlmēm.

5

Laiks kārtot burgeru! Vispirms uz maizītes liek kokteiļmērci, tad rukolu, paprikas šķēlītes, gaļu ar sieru, pēc tam avokado šķēles, sakapātu čilli piparu, un to visu nobeidz ar vēl vienu karoti kokteiļmērces un maizi.

BBQ mērci ir iespējams iegādāties veikalā, taču var pagatavot arī pats. Kādas sastāvdaļas nepieciešamas izcilai mērcei, uzzini šajā rakstā. Burgeru pasniedz ar kartupeļiem frī vai salātiem pēc pašu izvēles. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!