Melnais burgers ar plucinātu liellopa gaļu
Foto: Publicitātes foto
5.0000 1
Loading...
Sastāvdaļas
 
Liellopa vaigi
Liellopa vaigi
 
Čedaras siers
Čedaras siers
 
Tabasko mērce
Tabasko mērce
 
BBQ mērce
BBQ mērce
 
Sarkanvīns
Sarkanvīns
 
Burgermaize
Burgermaize
 
Rukola
Rukola
 
Marinēti čili zaļie pipari
Marinēti čili zaļie pipari
 
Avokado
Avokado
Kokteiļmērcei:
 
Majonēze
Majonēze
 
Kečups
Kečups
 
Marinēts gurķis
Marinēts gurķis
 
Sīpoli
Sīpoli
 
Čili
Čili
 
Sāls
Sāls
 
Pipari
Pipari
 
Cukurs
Cukurs
 
Tumšais rums
Tumšais rums
  • Ass un pikants ēdiens
  • Piknika ēdienu receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Burgers ir viens no Amerikas spilgtākajiem simboliem, kas lepni iesoļojis arī Latvijas tirgū. To var ne tikai baudīt restorānos, bāros un kafejnīcās, bet arī uzmeistarot pašu spēkiem. Melnais burgers ar plucināto liellopa gaļu, kas 2018. gadā Rīgas Burgeru festivālā tika atzīst par gardāko, ne tikai lieliski iederēsies dārza svētkos, bet arī izcili garšos.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Titulu 2018. gadā ieguva restorāns "Annas Dārzs", kura pavāru pagatavotais "Melnais burgers ar plucināto liellopa gaļu" pārsteidza visu žūrijas locekļu garšas kārpiņas. Tagad arī tev ir iespēja to pagatavot.

    Jāsāk ar liellopa vaigu vārīšanu, kas ir laikietilpīgākais process burgera gatavošanā. Liellopa vaigus attīra un apcep. Pēc tam vāra sarkanvīnā un garšvielās aptuveni četras stundas, līdz gaļa ir tik mīksta, ka, paņemot ar standziņām, tā jūk ārā. Kad liellopu vaigi ir gatavi, tos saplucina.

    No saplucinātas gaļas izveido ko līdzīgu kotletēm, samaisa ar BBQ mērci, kam pievienota Tabasko mērce, uzliek Čederas siera šķēli un cep, līdz siers izkusis un gaļa viscaur izsilusi.

    Kamēr gaļa cepas, šķēlītēs sagriež papriku, avokado, sakapā marinētus čili zaļos piparus un no abām pusēm apgrauzdē maizīti, līdz tā ir viegli kraukšķīga.

    Garšas izcilībai būs nepieciešams pagatavot arī kokteiļmērci. Sastāvdaļas kārtīgi sablendē un nogaršo, lai zinātu, vai visa ir gana. Sastāvdaļu daudzumu var piemērot katra vēlmēm.

    Laiks kārtot burgeru! Vispirms uz maizītes liek kokteiļmērci, tad rukolu, paprikas šķēlītes, gaļu ar sieru, pēc tam avokado šķēles, sakapātu čilli piparu, un to visu nobeidz ar vēl vienu karoti kokteiļmērces un maizi.

    BBQ mērci ir iespējams iegādāties veikalā, taču var pagatavot arī pats. Kādas sastāvdaļas nepieciešamas izcilai mērcei, uzzini šajā rakstā. Burgeru pasniedz ar kartupeļiem frī vai salātiem pēc pašu izvēles. Lai labi garšo!

    Tags

    Rīgas burgeru festivāls Čedaras siers BBQ mērce Rukola Avokado Čili Cukurs Kečups Liellopa vaigi Majonēze Pipari Sāls Sarkanvīns Sīpoli Ass un pikants ēdiens Piknika ēdienu receptes Bērnu ballītes ēdieni Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Ikdienas maltītei Cepeškrāsns Cepšana Grils Pusdienas Vakariņas
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form