Melnais cūkgaļas barbekjū amerikāņu gaumē
Foto: Publicitātes foto
5.0000 1
Sarežģītība: viegli

Tuvojas Līgo svētki, kad līdzās tradicionālajiem ēdieniem liekam galdā arī uz iesmiem ceptu gaļu. Šis būs vispiemērotākais brīdis, lai pamielotu savus draugus ar melno cūkgaļas bārkekjū amerikāņu gaumē, ko piedāvā Džeimijs Olivers.

Lai pagatavotu marinādi, piestā (vai kā citādāk) saberž ķimeņu, fenheļa sēklas un krustnagliņas, sajauc tās ar papriku, apelsīnu miziņu un sulu, timiānu, ķiplokiem, kečupu un balzametiķi. Apkaisa cūkas fileju ar sāli un pipariem. Tad aplej gaļu ar marinādi tā, lai gaļa ir pilnībā pārklāta. Šim nolūkam izmanto lielāko daļu marinādes.

Fileja jāmarinē vismaz stundu, bet vislabāk – aptuveni pusi dienas. Ja plāno cūkgaļu cept uz iesmiem, tad sagriež to apmēram 2,5 centimetru lielos gabaliņos.

Gaļu liek uz barbekjū pannas vai grila. Cep apmēram 15 līdz 20 minūtes vai arī tik ilgi, līdz fileja ir kārdinoši apdegusi. Ik reizi, kad apgriež gaļu, apslaka to ar marinādes pārpalikumu, lai veidojas lipīga, tumša glazūra.

Gatavo fileju noliek uz lielas paplātes un ļauj piecas minūtes nostāvēties. Ja cep veselas filejas, tad sagriež tās uz pusēm vai noņem gaļu no iesmiem, apkaisa ar sasmalcinātu koriandru vai citrona sulu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form