Melnais cūkgaļas barbekjū amerikāņu gaumē
Foto: Publicitātes foto
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1/2 TK
1/2 TK ķimenes
ķimenes
1 TK
1 TK fenheļa sēklas
fenheļa sēklas
2 gab.
2 gab. krustnagliņas
krustnagliņas
1 ĒK
1 ĒK kūpināta paprika
kūpināta paprika
1 gab.
1 gab. apelsīns
apelsīns
 
svaiga timiāna bunte
svaiga timiāna bunte
4 gab.
4 gab. ķiploka daivas
ķiploka daivas
150 ml
150 ml tomātu kečups
tomātu kečups
6 ĒK
6 ĒK balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
400 g
400 g cūkgaļas fileja
cūkgaļas fileja
pēc garšas
pēc garšas jūras sāls
jūras sāls
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
1 sauja
1 sauja svaigs koriandrs
svaigs koriandrs
1 gab.
1 gab. citrons
citrons
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tuvojas Līgo svētki, kad līdzās tradicionālajiem ēdieniem liekam galdā arī uz iesmiem ceptu gaļu. Šis būs vispiemērotākais brīdis, lai pamielotu savus draugus ar melno cūkgaļas bārkekjū amerikāņu gaumē, ko piedāvā Džeimijs Olivers.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lai pagatavotu marinādi, piestā (vai kā citādāk) saberž ķimeņu, fenheļa sēklas un krustnagliņas, sajauc tās ar papriku, apelsīnu miziņu un sulu, timiānu, ķiplokiem, kečupu un balzametiķi. Apkaisa cūkas fileju ar sāli un pipariem. Tad aplej gaļu ar marinādi tā, lai gaļa ir pilnībā pārklāta. Šim nolūkam izmanto lielāko daļu marinādes.

    Fileja jāmarinē vismaz stundu, bet vislabāk – aptuveni pusi dienas. Ja plāno cūkgaļu cept uz iesmiem, tad sagriež to apmēram 2,5 centimetru lielos gabaliņos.

    Gaļu liek uz barbekjū pannas vai grila. Cep apmēram 15 līdz 20 minūtes vai arī tik ilgi, līdz fileja ir kārdinoši apdegusi. Ik reizi, kad apgriež gaļu, apslaka to ar marinādes pārpalikumu, lai veidojas lipīga, tumša glazūra.

    Gatavo fileju noliek uz lielas paplātes un ļauj piecas minūtes nostāvēties. Ja cep veselas filejas, tad sagriež tās uz pusēm vai noņem gaļu no iesmiem, apkaisa ar sasmalcinātu koriandru vai citrona sulu.

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form