Mencas sautējums ar kartupeļiem un tomātiem
Foto: Shutterstock
4.3333 3
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g menca
menca
1 l
1 l zivju buljons
zivju buljons
4
4 kartupeļi
kartupeļi
1
1 sīpols
sīpols
4 ĒK
4 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
2
2 tomāti
tomāti
6
6 ķipoka daiviņas
ķipoka daiviņas
4 ĒK
4 ĒK sviests
sviests
1
1 citroni
citroni
 
zaļumi
zaļumi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
 
pipari
pipari
150 ml
150 ml saldais krējums
saldais krējums
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni podiņos
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gards sautējums sātīgai maltītei - menca ar kartupeļiem un tomātiem krēmīgā buljona mērcē.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mencu sagriež gabalos (var izmantot arī fileju), nedaudz apcep sviestā no abām pusēm. Apcepto zivi liek sautējamā traukā, pārlej ar buljonu, pievieno kartupeļu daivas, apceptus sīpolus, sasmalcinātus tomātus, tomātu pastu, sāli, piparus un smalki sakapātus ķiplokus.

    Uzliek vāku un sautē 15-20 minūtes. Minūtes 5 pirms gatavošanas beigām pievieno saldo krējumu.

    Sasmalcina zaļumus, kurus liek sautējumā, to pasniedzot. Visu pārslaka ar citronu sulu.

    Iesūtīja: XP

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form