Meža sēņu pīrādziņi
Foto: Ieva Berga
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
1 glāze
1 glāze piens
piens
50 g
50 g raugs
raugs
500 g
500 g milti
milti
180 g
180 g sviests
sviests
2,5 TK
2,5 TK cukurs
cukurs
0,5 TK
0,5 TK sāls
sāls
Pildījumam
350 g
350 g sēnes
sēnes
150 g
150 g bekons
bekons
0,5 gab.
0,5 gab. sīpols
sīpols
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Kam groziņā karsti meža sēņu pīrādziņi, tas no vilka nebaidās. Gardi, mīksti, maigi, sulīgi... Sēņu pīrādziņi kūst uz mēles. Sarkangalvītei, kura prot izcept tādus pīrādziņus, visi vilki ēd no rokas!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sadrupina raugu, pievieno tējkaroti cukura, nedaudz silta ūdens vai piena un tējkaroti miltu, samaisa un noliek siltumā.

    Katlā ielej pienu, pieliek gabaliņos sagrieztu sviestu, cukuru, sāli un, nepārtraukti maisot, silda, kamēr sviests gandrīz izkusis.

    Kad sviests izkusis, katlu noņem no uguns, visu samaisa un, ja piens pārāk uzkarsis, mazliet padzesē, pārlej lielā bļodā, kur tiks mīcīta mīkla. Iesijā daļu no miltiem un maisa, kamēr mīkla vairs nav kunkuļaina.

    Pielej mīklai uzrūgušo raugu un iemaisa mīklā, iesijā atlikušos miltus.

    Kad mīkla kļuvusi pietiekami bieza, mīklu turpina mīcīt ar rokām, kamēr tā atlec no bļodas malām.

    Pārklāj mīklu ar tīru drāniņu un noliek siltumā rūgt.

    Gatavo sēņu pildījumu. Pildījumam bagātīgākai garšai vislabāk izmantot dažādu sēņu sajaukumu, tikai jāatceras, ka daļa sēņu pirms cepšanas jānovāra. Gatavojot pildījumam tikai gailenes, garša var būt parūgta, gatavojot tikai bekas, garša savukārt var būt pārāk maiga un neizteiksmīga.

    Sagriež sīkos gabaliņos sēnes un bekonu, sasmalcina sīpolu un ķiploku, visu apcep eļļā. Sulīgumam un pilnasinīgākai garšai var pievienot arī nedaudz sviesta. Pievieno sāli un piparus.

    Kad mīkla uzrūgusi, veido pīrādziņus, katrā ieliekot pildījumu un rūpīgi aizlipinot. Kad pīrādziņi mazliet uzrūguši, tos apsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar sezama sēklām.

    Cep 200-250 grādos 7–8 minūtes. Maigi, mīksti un garšīgi gan karsti, gan auksti.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form