Foto: Shutterstock
Meža zemeņu ievārījums, gatavojams bez ūdens.
2Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgmeža zemenes1.2 kgcukurs

Sagatavošana

1

Ogas pārkaisa ar cukuru (0.5 kg) un liek vēsā vietā uz 5 -6 stundām, lai izdalās sula. Atdalījušos sulu atlej atsevišķā traukā.

2

Sulu sajauc ar cukuru un liek uz uguns. Sīrupu uzvāra un vāra, bez ūdens. Putas noteikti nosmeļ. Ogas pievieno sīrupam un vāra uz mērenas uguns gatavas ( ~5 - 10 minūtes), pastāvīgi maisot.

3

Karstu izlej pa burkām līdz augšai, tad uzreiz aizvāko. Burku apgriež un ļauj atdzist.

Iesūtīja: Agri

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!