Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Mohito var būt ne tikai dzēriens, bet karstai vasaras pēcpusdienai var pagatavot burvīgu, viegli reibinošu sorbetu. Šī deserta priekšrocība ir tā, ka to var glabāt saldētavā līdz 3 mēnešiem.
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
100 gcukurs600 mlūdens125 mllaima sula50 gpiparmētras3 ĒKgaišais rums1 olas baltums

Sagatavošana

1

Diviem laimiem norīvē miziņu, noglabā. Katliņā ielej ūdeni, pieber cukuru, izmaisa un uz vidējas uguns karsē, līdz cukurs izkusis. Pēc tam pagriež uguni lielāku un sīrupu uzvāra. Pievieno rīvēto miziņu, piparmētru lapas (noglabājot 5 lapas), izmaisa un noņem no uguns. Piparmētras sīrupa vārīšanai var lietot ar visiem kātiņiem.

2

Katliņam uzliek vāku un ļauj sīrupam atpūsties 10 minūtes un uzņemt piparmētru aromātu. Pēc tam katlam noņem vāku un ļauj sīrupam atdzist līdz istabas temperatūrai. Tad liek ledusskapī un atdzesē pilnībā.

3

Aukstu sīrupu izkāš caur sietiņu, kārtīgi izspaidot piparmētras, sīrupu lejot saldēšanai piemērotā traukā. Pēc tam piparmētras var izmest. Laimiem (apmēram 5 - 6) izspiež sulu un pievieno sīrupam. Piejauc rumu. Noglabātās piparmētras lapas smalki sagriež un iejauc kokteilī. Trauku liek saldētavā uz apmēram 2 stundām.

4

Pēc 2 stundām trauku izņem un ar dakšiņu samaisa sorbetu. Liek atpakaļ saldētavā uz vēl 2 stundām. Pēc tam sorbetu salauž gabalos, liek blenderī, pievieno viegli sakultu olu baltumu un sablenderē. Liek atpakaļ saldētavā, līdz sasalis.

5

Pasniedzot glāzē liek sorbeta bumbiņas, laima šķēli un piparmētras lapiņu. Pārlej ēdamkaroti ruma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!