Foto: Shutterstock
Multivārāmajā katlā pagatavojamo kartupeļu recepte, ko aizlienējām no portāla "Eatwell" un izmēģinājām, lieliski papildinās jebkuru pamatēdienu. Kartupeļu gatavošana šajā katlā ir īsta svētlaime! Tie ir ne tikai daudz ātrāk pagatavojami, bet arī garšīgāki, salīdzinot ar parastajiem cepeškrāsnī ceptajiem kartupeļiem. Mēs esam pārliecināti, ka šis kļūs par tavu iecienītāko kartupeļu gatavošanas veidu.

Kāpēc kartupeļus gatavot multikatlā, nevis cepeškrāsnī?

Cepti kartupeļi, iespējams, ir viena no pasaules iecienītākajām piedevām, taču mēs zinām, ka vesela kartupeļa cepšana cepeškrāsnī aizņem kādu laiciņu! Tāpēc, ja tu steidzies vai vēlies pagatavot tādus kartupeļus, kuriem iekšpuse ir tik mīksta, ka mēli var norīt – gatavo kartupeļus šajā katlā! Tu iegūsi perfekti ceptu kartupeli daudz ātrāk!

Kartupeļu gatavošana vai, precīzāk sakot, tvaicēšana multivārāmajā katlā, ir superīgs veids, kā ātri pagatavot savus iecienītākos kartupeļus. Kartupeļi tiek vārīti 18 minūtes (plus laiks, kamēr katls uzsilst), un pēc tam tie tiek likti cepeškrāsnī, gluži tāpat kā parastie ceptie kartupeļi (nu kā mums tradicionāli pierasts tos gatavot), lai tie būtu maksimāli kraukšķīgi. Rotā ar savām iecienītākajām piedevām!

25Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gkartupeļi2 glāzesūdens1 TKjūras sāls1 TKmelnie pipari1 TKčili piparu pārslas1 ĒKsviests vai skābais krējums1 ĒKloki

Sagatavošana

1

Lai pagatavotu kartupeļus multivārāmajā katlā, ievieto metāla režģi katlā. Kartupeļus noberz un sadur ar dakšiņu. Ielej ūdeni līdz režģa līnijai un liec ar sāli pārkaisītus kartupeļus uz restītēm. Ja nepieciešams, tos var salikt citu citam virsū.

2

Aizver katla vāku. Iestati katlu manuālajā režīmā uz 18 minūtēm (vai uz dažām minūtēm mazāk, ja kartupeļi ir mazi).

3

Lai kartupeļi būtu ar kraukšķīgu miziņu, vārītos kartupeļus liec uz cepešpannas un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī trīs vai četras minūtes, līdz miza ir nedaudz kraukšķīga. Lielākam efektam izmanto grila režīmu.

4

Atgriez kartupeļus vaļā un rotā ar lociņiem, sāli, pipariem, sarkano čili piparu pārslām un sviestu. Izbaudi!

Ja tev patīk ēst kartupeļu miziņas, apkaisot ar sāli, mizas kļūst īpaši kraukšķīgas un aromātiskas.

Gatavošanas laiks multikatlā mainīsies atkarībā no kartupeļu lieluma. Proti, 18 minūtes lieliem kartupeļiem, 15 minūtes vidējiem un 12 minūtes mazākiem.

Kā pasniegt šos ceptos kartupeļus?

Tu patiešām nevari kļūdīties, pasniedzot šo ātri pagatavojamo kartupeļu recepti ar sviestu, sāli, pipariem, čili piparu pārslām un lociņiem. Izmēģini arī ar skābo krējumu, bekona gabaliņiem, grieķu jogurtu vai nedaudz olīveļļas!

Pasniedz tos kā piedevu grilētai gaļai, zivīm vai vistas filejai. Tas ir pietiekami sātīgs, lai to varētu baudīt kā atsevišķu maltīti. Lieliski garšos arī ar salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!