
Musaka - gardas gaļas,kartupeļu un tomātu sacepums.
Sīpolus smalki sagriež un apcep. Pievieno malto gaļu, piparus, sāli, smalki sagrieztus tomātus.
Atsevišķi pacep nomizotus, aplīšos sagrieztus kartupeļus.
Cepamo formu ieziež un liek kārtām: ½ maltās gaļas, kartupeļus, malto gaļu. Pārlej ar ½ glāzi ūdens un cep cepeškrāsnī.
Sviestu liek uz pannas, pievieno miltus un apcep. Pielej pienu un nepārtraukti maisot vāra līdz mērce sabiezē un atdzesē.
Atdzesētai mērcei pievieno sakultus dzeltenumus, nedaudz sāls, sakultus olu baltumus. Ar šo masu pārlej sacepumu, liek līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep, līdz apcepas zeltaina.
Iesūtīja: Ieva