Foto: Shutterstock
Musaka - gardas gaļas,kartupeļu un tomātu sacepums.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
750 gmaltā gaļa2 sīpoli500 gkartupeļi tomāti pipari0.5 glāzepiens pētersīļi olas sāls0.5 ĒKēļļa2 ĒKmilti

Sagatavošana

1

Sīpolus smalki sagriež un apcep. Pievieno malto gaļu, piparus, sāli, smalki sagrieztus tomātus.

2

Atsevišķi pacep nomizotus, aplīšos sagrieztus kartupeļus.

3

Cepamo formu ieziež un liek kārtām: ½ maltās gaļas, kartupeļus, malto gaļu. Pārlej ar ½ glāzi ūdens un cep cepeškrāsnī.

4

Sviestu liek uz pannas, pievieno miltus un apcep. Pielej pienu un nepārtraukti maisot vāra līdz mērce sabiezē un atdzesē.

5

Atdzesētai mērcei pievieno sakultus dzeltenumus, nedaudz sāls, sakultus olu baltumus. Ar šo masu pārlej sacepumu, liek līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep, līdz apcepas zeltaina.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!