Muskatķirbja - batātes krēmzupa ar medū karamelizētu lasi, alus želeju un maizes čipsi
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
30 ml
30 ml augu eļļa
augu eļļa
20 g
20 g sviests
sviests
100 g
100 g sīpoli
sīpoli
50 g
50 g burkāni
burkāni
350 g
350 g ķirbji
ķirbji
400 g
400 g saldie kartupeļi (batātes)
saldie kartupeļi (batātes)
350 g
350 g dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
pēc garšas
pēc garšas čili
čili
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari, malti
melnie pipari, malti
30 ml
30 ml laima sula
laima sula
šķipsna
šķipsna kanēlis
kanēlis
šķipsna
šķipsna kardamons
kardamons
Lasim
120 g
120 g lasis
lasis
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
50 g
50 g viršu medus
viršu medus
Alus želejai
150 ml
150 ml Lielvārdes Gaišais alus
Lielvārdes Gaišais alus
šķipsna
šķipsna muskatrieksts
muskatrieksts
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
5 g
5 g želatīns
želatīns
 
Franču bagete
Franču bagete
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Zivju un jūras produktu zupas
  • Pasaules Virtuve
  • Restorāna "Garāža” šefpavāra Sanda Bruža variācija par krēmzupas tēmu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo želeju. Katliņā uzkarsē alu, pievieno muskatriekstu un sāli. Atsevišķi uzbriedina želatīnu, tad pievieno to uzkarsētajam alum, samaisa, atdzesē un liek ledusskapī uz 4 stundām.

    Katliņā uzkarsē eļļu un sviestu, pievieno smalki sakapātus sīpolus, sarīvētus burkānus, gabaliņos sagrieztu ķirbi un batātes. Pievieno sāli, piparus un apcep pāris minūtes. Pielej buljonu un vāra, līdz dārzeņi ir mīksti.

    Uzvārīto masu liek blenderī, pievieno čili, laima sulu, kardamonu, kanēli un sablendē viendabīgā masā. Tad lej masu katliņā un vēlreiz uzkarsē.

    Gatavo lasi. Sakarsē cepeškrāsni līdz 90 grādiem. Apsāla un iepiparo laša fileju, ieziež ar medu, liek krāsnī uz 20 minūtēm.

    Gatavo maizes čipsi. Nogriež plānu, garu baltmaizes šķēli, ieliek cepeškrāsnī uz 2 minūtēm.

    Ēdienu pasniedz caurspīdīgā konusveida traukā vai glāzē. Tajā lej krēmzupu, pāri pārliek maizes čipsi, uz tā liek laša filejas gabaliņu, alus želeju, citrona šķēlīti, dekorē ar kresēm vai citiem sezonā piejamiem zaļumiem.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form