Mutē kūstošas kartupeļu ripiņas
Foto: Santa Maria
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Lielisks piemērs, kā, izmantojot gluži ikdienišķus produktus, sasniegt izcili garšīgu rezultātu. Zeltainās kartupeļu ripiņas teju vai kusīs mutē! Ņammm...

Kartupeļus nomizo un sagriež 1,5–2 cm biezās ripiņās.

Kartupeļiem pāri lej kausētu sviestu, ber timiāna lapiņas, sasmalcinātas ķiploka daiviņas un kartupeļu garšvielu.

Kartupeļus iecilā, kārtīgi samaisa ar garšvielu maisījumu un izkārto uz metāla krāsns pannas.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 ºC temperatūrai un liek cepties kartupeļus 10–15 minūtes no katras puses.

Cepamajā pannā pievieno dārzeņu buljonu un karsē vēl 10 minūtes grila režīmā.

Pasniedz karstus un pārkaisītus ar pikantiem zaļumiem, piemēram, sinepju dīgstiem.

Lūk, ēdiena gatavošanas video:

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form