Mutē kūstošas kartupeļu ripiņas
Foto: Santa Maria
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g nelieli kartupeļi
nelieli kartupeļi
4 ĒK
4 ĒK kausēts sviests
kausēts sviests
2
2 timiāna zariņi
timiāna zariņi
150 ml
150 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1.5 TK
1.5 TK garšvielas kartupeļiem
garšvielas kartupeļiem
 
dīgsti
dīgsti
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Lielisks piemērs, kā, izmantojot gluži ikdienišķus produktus, sasniegt izcili garšīgu rezultātu. Zeltainās kartupeļu ripiņas teju vai kusīs mutē! Ņammm...

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus nomizo un sagriež 1,5–2 cm biezās ripiņās.

    Kartupeļiem pāri lej kausētu sviestu, ber timiāna lapiņas, sasmalcinātas ķiploka daiviņas un kartupeļu garšvielu.

    Kartupeļus iecilā, kārtīgi samaisa ar garšvielu maisījumu un izkārto uz metāla krāsns pannas.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 ºC temperatūrai un liek cepties kartupeļus 10–15 minūtes no katras puses.

    Cepamajā pannā pievieno dārzeņu buljonu un karsē vēl 10 minūtes grila režīmā.

    Pasniedz karstus un pārkaisītus ar pikantiem zaļumiem, piemēram, sinepju dīgstiem.

    Lūk, ēdiena gatavošanas video:

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form