Marinētas ogas
Foto: VEGUS
3.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Burkās liekamās ogas receptē minētajam marinādes daudzumam
300 g
300 g zemenes
zemenes
100 g
100 g mellenes
mellenes
200 g
200 g zaļās vīnogas
zaļās vīnogas
Marinādei
250 ml
250 ml ūdens
ūdens
250 ml
250 ml ābolu etiķis
ābolu etiķis
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK melno piparu graudi
melno piparu graudi
1 TK
1 TK koriandra seklas
koriandra seklas
Garšaugi burkām
 
3-4 piparmētras zariņi mellenēm un zemenēm
3-4 piparmētras zariņi mellenēm un zemenēm
 
pāris bazilika zariņi un nedzaudz citrona mizas vīnogām
pāris bazilika zariņi un nedzaudz citrona mizas vīnogām
  • Dažādi
  • Etiķa marinādes
  • Konservēšana
  • Marinēšana
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pasaules Virtuve
  • "Marinētas ogas – tas ir namamātes lepnums!" saka veģetārās pavārmākslas guru Dita Lase intervijā Tasty.lv "Uzliks uz galda – un varu saderēt, nevienās citās mājās nebūs tādu marinētu ogu klāt dārzeņiem, gaļai, iesmiņiem vai kas nu uz galda."

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Patiešām, kurš teicis, ka ogām jābūt tikai saldām un kompotā vai uz kūkas? Ogu marinējumi ļauj izbaudīt jaunas garšas un izmēģināt jaunas kulinārās iespējas. Marinētas ogas var pasniegt uz smalka, maza šķīvīša, var spraust uz iesmiņiem kā uzkodu, tās var būt ēdienu papildinājums un rotājums vienlaikus. Dita Lase gan smej, ka viņas mājās reti līdz kam tādam nonākot – marinētās ogas tiek izķeksētas no burciņas un apēstas tāpat, negaidot smalko šķīvīti.

    Sajauc visas marinādes sastāvdaļas katlā, viegli uzsilda, līdz izkūst cukurs un sāls. Atstāj ievilkties.

    Ogas noskalo, ļauj apžūt, noņem kātus, kauslapas.

    Kārto tīrās, sausās burkās pamīšus ar zaļumiem. Jo mazāka burciņa, jo vairāk ieteicams ogas nejaukt. Jo lielāka burka, jo vairāk vietas eksperimentiem, kad vienā burciņā var likt dažādas ogas.

    Pārlej aukstu marinādi, aizvāko burkas.

    Iemarinējušās būs jau nākamajā dienā. Izmantojamas kā uzkoda vai zaļo lapu salātos. Marinādi var izmantot salātu mērces pagatavošanai.

    Jāuzglabā ledusskapī.

    Lai izdodas pārsteigt sevi un citus!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form