Foto: VEGUS

"Marinētas ogas – tas ir namamātes lepnums!" saka veģetārās pavārmākslas guru Dita Lase intervijā Tasty.lv "Uzliks uz galda – un varu saderēt, nevienās citās mājās nebūs tādu marinētu ogu klāt dārzeņiem, gaļai, iesmiņiem vai kas nu uz galda."

Patiešām, kurš teicis, ka ogām jābūt tikai saldām un kompotā vai uz kūkas? Ogu marinējumi ļauj izbaudīt jaunas garšas un izmēģināt jaunas kulinārās iespējas. Marinētas ogas var pasniegt uz smalka, maza šķīvīša, var spraust uz iesmiņiem kā uzkodu, tās var būt ēdienu papildinājums un rotājums vienlaikus. Dita Lase gan smej, ka viņas mājās reti līdz kam tādam nonākot – marinētās ogas tiek izķeksētas no burciņas un apēstas tāpat, negaidot smalko šķīvīti.

11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gzemenes100 gmellenes200 gzaļās vīnogas250 mlūdens250 mlābolu etiķis2 ĒKcukurs1 TKsāls1 TKmelno piparu graudi1 TKkoriandra seklas 3-4 piparmētras zariņi mellenēm un zemenēm pāris bazilika zariņi un nedzaudz citrona mizas vīnogām

Sagatavošana

1

Sajauc visas marinādes sastāvdaļas katlā, viegli uzsilda, līdz izkūst cukurs un sāls. Atstāj ievilkties.

2

Ogas noskalo, ļauj apžūt, noņem kātus, kauslapas.

3

Kārto tīrās, sausās burkās pamīšus ar zaļumiem. Jo mazāka burciņa, jo vairāk ieteicams ogas nejaukt. Jo lielāka burka, jo vairāk vietas eksperimentiem, kad vienā burciņā var likt dažādas ogas.

4

Pārlej aukstu marinādi, aizvāko burkas.

5

Iemarinējušās būs jau nākamajā dienā. Izmantojamas kā uzkoda vai zaļo lapu salātos. Marinādi var izmantot salātu mērces pagatavošanai.

6

Jāuzglabā ledusskapī.

Lai izdodas pārsteigt sevi un citus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!