Foto: DELFI
Vai tev ļoti patīk klasisko kāpostu tīteņu garša ("Ak, jā, man, man, man!" – noteikti nokliedzas ikviens)? Bet skāde tajā, ka īsti jau nav laika to pildījumu ievīstīt un sasegt ar kāpostu lapām. Jā, daudzas garšīgas lietas prasa milzu laika atdevi, lai tās novestu līdz gala rezultātam. Bet varbūt tās tik labi garšo tāpēc, ka ir ieguldīts laiks? Lai arī slinko kāpostu tīteņu receptē nav ieguldīts sevišķi liels laiks un pūles, tie tāpat sniedz tikpat lielisku garšu, kā klasiskie kāpostu tīteņi. Nu ar mazu mazītiņu atšķirību! Jo šis ir sautējums!
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

neliela kāpostgalviņa burkāni (viens liels vai 2-3 mazi) sīpols (liels) tomātu pasta vai tomātu mērce600 gmaltā gaļa saldais krējums rīsi (viena paciņa) kausētais siers garšvielas (pēc izvēles)

Sagatavošana

1

Vispirms jāsagatavo visas sastāvdaļas – sīpols jāsakapā, jāsagriež un jāsakapā (lai ir dažāda lieluma) pasīkos gabalos neliela kāpostgalviņa un jāsarīvē burkāni.

2

Slinkos tīteņus var taisīt gan uz pannas, gan katliņā (atšķirībā no tā, cik cilvēkiem vakariņas tiek gatavotas). Pannā liek pikucīti sviesta un uz lēnas uguns apcep sakapātu sīpolu un sarīvētus burkānus.

3

Apcep, ik pa laikam apmaisot. Kad burkāni ar sīpolu apcepušies jau kādu brīdi, pievieno malto gaļu.

4

Visu cep, pēc brīža pievieno garšvielas – sāls, pipari, paprikas pulveris, maltās gaļas garšviela.

5

Šajā brīdī jau var likt vārīties rīsus. Proti, rīsus kārtīgi noskalo un ber iekšā katliņā. Pievieno buljona kubiņu. Rīsus neizvāra līdz gatavībai, tikai apvāra (aptuveni septiņas minūtes)!

6

Iepriekš apceptajai maltajai gaļai klāt pievieno sakapātu kāpostu. Ja šķiet, ka pannā ir par maz vietu, var visu sautējumu pārlikt katliņā.

7

Uztaisa "kečupūdeni" – sajauc 2-3 ēdamkarotes tomātu pastas vai tomātu mērces ar ūdeni. Pievieno pannas/katliņa saturam.

8

Pannai virsū liek vāku un atstāj visu sutināties, līdz kāposts kļūst mīksts.

9

Pievieno rīsus un ļauj vēl visam pasutināties. Smeķīgākam variantam – pielej nedaudz saldo krējumu un visam cauri izmaisa kausēto sieru.

Foto: DELFI

Pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem. Klāt ēd skābētus gurķīšus.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!