Foto: Shutterstock
Napoleona torte ar zemenēm - gardums pie tējas vai kafijas.
120Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 glāzeūdens500 gmilti400 gsviests0.5 TKsāls1 TKcukurs etiķis KRĒMAM:3 glāzespiens3 olas4 ĒKmilti2 ĒKcukurs50 gsviests vaniļas cukurs pēc garšaszemenes, sagrieztas gabaliņos

Sagatavošana

1

Aukstā ūdenī izkausē sāli un cukuru. Piesijā pirmā labuma miltus, pieliek pusi sviesta un labi samīca.

2

Mīklu liek uz dēļa kvadrāta veidā, pasmērē ar pārējo sviestu, kuram jābūt tādā pat stingrumā kā mīkla, sausam un pirmā labuma. Mīklai saceļ stūrīšus uz augšu, saspiež maliņas cieši kopā, pēc tam rullē vienā virzienā, līdz tā izstiepjas garumā, tad saloka trīs daļās un noliek u minūtēm 20 saldētavā.

3

Pēc tam atkal rullē pretējā virzienā, atkal saloka un atdzesē. Šo procedūru atkārto 5 reizes.

4

Mīkla jārullē lēni un uzmanīgi.

5

Mīklas plāksnes izgriež apļu formā. Katru pirms cepšanas apsmērē ar olu, sadur ar dakšiņu un cep, līdz zeltaina. Atdzisušās plāksnes pārsmērē ar krēmu un saliek vienu virs otras. Ar krēmu pārziež arī tortes virspusi un sānu malas. Izcep mīklas atgriezumus, saberž drumstalās un pārkaisa tortes virspusei un sānu malām.

6

Krēmam pienu ar vanilīncukuru uzvāra. Olas ar cukuru un miltiem sakuļ, pielej uzvārīto pienu, uzvāra un atdzesē. Pieliek sviestu un sajauc. Iecilā un iemaisa zemeņu gabaliņus.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!