'Našķoties' Zanes čili sautējums maizes bļodiņā
Foto: Publicitātes foto
0 0
3 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g liellopa maltā gaļa
liellopa maltā gaļa
600 ml
600 ml liellopa buljons
liellopa buljons
400 g
400 g konservēti tomāti sava sulā, gabaliņos
konservēti tomāti sava sulā, gabaliņos
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
30 g
30 g sviests
sviests
250 g
250 g konservētas vai vārītas pupiņas
konservētas vai vārītas pupiņas
1
1 liels sīpols
liels sīpols
3
3 tumšās šokolādes gabaliņi
tumšās šokolādes gabaliņi
1 ĒK
1 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
pēc garšas
pēc garšas čili pulveris
čili pulveris
pēc garšas
pēc garšas paprikas pulveris
paprikas pulveris
pēc garšas
pēc garšas Kajēnas pipari
Kajēnas pipari
pēc garšas
pēc garšas kumins
kumins
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
MAIZES BĻODIŅĀM
3
3 nelieli maizes klaipiņi
nelieli maizes klaipiņi
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
5-6 ĒK
5-6 ĒK eļļa
eļļa
 
siers pasniegšanai, sarīvēts
siers pasniegšanai, sarīvēts
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni podiņos
  • Gaļas ēdieni
  • Meksikāņu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdienu blogere Zane Grēviņa raidījumā "Našķoties" gatavo sātīgu liellopa maltās gaļas čili sautējumu, kā garšvielu izmantojot tumšo šokolādi. Ēdiens pasniegts pavisam neierastā veidā – no maizes gatavotā bļodiņā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsētā pannā vai katliņā liek sviestu, pievieno eļļu, tajā apcep gabaliņos sagrieztus sīpolus, tad pievieno malto gaļu un maisot apcep to.

    Katliņa saturam pievieno paprikas pulveri, čili, Kajēnas piparus un kumīnu, iemaisa tomātu gabaliņus, buljonu un pupiņas. Čili atstāj gatavoties apmēram 30–40 minūtes.

    Sagatavo maizes bļodiņas. Maizes klaipiņiem nogriež "vāciņus" jeb virspusi, izņem mīksto maizes vidu (maizes drupačas ieteiktu atstāt cepeškrāsnī kaltēties un pēcāk samalt rīvmaizē, pievienot kotletēm vai kā citādi izmantot virtuves darbos).

    Maizes bļodiņas iekšpusi un vāciņa apakšpusi ieziež ar eļļu, kas sajaukta ar izspiestām ķiploka daiviņām, tad "bļodiņas" liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 15–20 minūtes.

    Gatavā čili iemaisa cukuru, pievieno šokolādes gabaliņus un sāli.

    Čili liek pagatavotajās bļodiņās, virspusē ber sarīvētu sieru un pasniedz.

    Skaties, iedvesmojies un našķojies kopā ar Zani Grēviņu – sestdien, 2. maijā, pulksten 9.20 televīzijā sievietēm "STV Pirmā!". Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form