'Našķoties' Zanes filo mīklas groziņi ar zilo sieru un bumbieri
Foto: Publicitātes foto
4.5000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Groziņiem
2 gab.
2 gab. 40x50 cm izmēra filo mīklas plāksnes
40x50 cm izmēra filo mīklas plāksnes
40 g
40 g kausēts sviests
kausēts sviests
Pildījumam
150 g
150 g krēmsiers
krēmsiers
50 g
50 g zilais siers
zilais siers
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
Medus bumbieriem
1 gab.
1 gab. neliels bumbieris
neliels bumbieris
30 g
30 g medus
medus
20 g
20 g sviests
sviests
Dekorēšanai
 
svaigs timiāns
svaigs timiāns
 
valrieksti
valrieksti
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Slavenību receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Trausli, bet ļoti garšīgi filo mīklas groziņi ar zilo pelējuma sieru un bumbieriem – tos Zane Grēviņa šo sestdien gatavos raidījumā "Našķoties", recepti lasi "Tasty", bet pašu raidījumu skaties televīzijā sievietēm "STV Pirmā!" un lietotnē "Shortcut"!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Filo mīklas plāksnes atlaidini un katru pārgriez uz pusēm.

    Visus četrus mīklas taisnstūrus liec citu virs cita un sagriez 15 mazāka izmēra taisnstūros. Rezultātā būs 15 groziņi.

    Ar izkausētu sviestu iezied karstumizturīgas cepamās formiņas (apmēram 4 cm diametrā).

    Katrā formiņā kārto divus mīklas taisnstūrus, tos pārzied ar izkausētu sviestu, tad pārklāj ar vēl diviem mīklas taisnstūriem. Virspusi vēlreiz pārklāj ar sviestu.

    Tā sakārto 15 groziņus.

    Groziņus gatavo līdz 175 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 13-15 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni. Tad atdzesē.

    Pagatavo pildījumu. Miksera bļodā liec zilā pelējuma sieru, pievieno izspiestu ķiploka daiviņu un krēmsieru. Visas sastāvdaļas ar mikseri saputo.

    Katliņā izkausē sviestu un medu. Maisījumā liec plānās šķēlītēs sagrieztu bumbieri. Visu karsē, līdz bumbiera šķēlītes kļuvušas pavisam mīkstas un gandrīz caurspīdīgas.

    Filo mīklas groziņos liec pa tējkarotei pildījuma, virspusē kārto bumbiera šķēlītes.

    Dekorē ar svaiga timiāna lapiņām un valriekstiem. Pārlej ar izkausētā medus un sviesta maisījumu.

    Lai labi garšo!

    Tags

    Zane Grēviņa Našķoties Zane Bumbieris Filo mīkla Ķiploki Krēmsiers Medus Sviests Zilais siers Timiāns Valrieksti Cepeškrāsns Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Ikdienas maltītei Launags Pusdienas Vakariņas Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Siera un biezpiena uzkodas Slavenību receptes vidēji
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form