Foto: Publicitātes foto
"Teikšu atklāti, tur nav ko slēpt – šie ir izcili! Mīkla ir īsta un maizīga, taču nav sausa, kanēļa ir daudz un visur, un virspusē ir vienkārša glazūra, kas ir kā punktiņš uz "i"" tā par savu kanēļrullīšu recepti saka ēdienu blogere Zane Grēviņa, kura jaunā kulinārijas raidījumā "Našķoties" mudinās ikvienu dzīvot garšīgi un apgūt jaunus virtuves meistarstiķus.
160Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

360 gkviešu milti120 mlsilts ūdens80 gsviests, izkausēts40 gcukurs30 mlpiens6 gsausais raugs šķipsnasāls1 ola80 gkausēts sviests150 gcukurs1 ĒKmalts kanēlis (ar kaudzi)1 TKvaniļas ekstrakts120 gkrēmsiers60 gpūdercukurs50 gkausēts sviests0.5 TKvaniļas ekstrakts

Sagatavošana

1

Pagatavo mīklu. Bļodā sajauc sauso raugu ar cukuru un silto ūdeni. Maisījumu atstāj uzbriest 15 minūtes.

2

Tikmēr lielā bļodā ber miltus, tiem pievieno sāli. Citā bļodā sajauc izkausēto sviestu, olu un pienu. Šo maisījumu un uzbriedināto raugu iejauc miltos, visas sastāvdaļas kārtīgi samīca, izveido apaļu bumbu, to liek atpakaļ bļodā un atstāj siltā vietā uzrūgt 40 minūtes.

3

Kamēr mīkla rūgst, pagatavo pildījumu – kausēto sviestu sajauc ar kanēli, cukuru un vaniļas ekstraktu.

4

Kad mīkla uzrūgusi, to vēlreiz samīca un izrullē apmēram 30x40 cm lielā taisnstūra formā.

5

Uz mīklas vienmērīgi izklāj sagatavoto pildījumu, tad to sarullē, sākot no vienas garākās mīklas malas virzienā uz otru.

6

Sarullēto mīklu ar asu nazi sadala 12 vienāda izmēra daļās.

7

Visus 12 rullīšus izkārto 24 cm diametra cepampannā, kas izklāta ar cepamo papīru, tā, lai augšpusē būtu redzams kanēļa pildījums.

8

Pannu noliek siltā vietā atkārtoti uzrūgt 20 minūtes, tad to liek līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 35–40 minūtes.

9

Kad kanēļrullīši izcepušies, tos izņem no krāsns, atdzesē 10 minūtes, tad pārklāj ar glazūru, kas pagatavota, svaigo sieru samaisot ar pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un izkausētu sviestu.

Sagatavo visu nepieciešamo, lai jau sestdienas rītā kopā ar populāro ēdienu blogeri Zani Grēviņu kanāla "STV Pirmā!" raidījumā "Našķoties" gatavotu mutē kūstošos kanēļrullīšus!

Otrajā kulinārijas raidījumā "Našķoties" Zane dosies ciemos uz pašmāju kafijas grauzdētavu "Kalve Coffee" un gatavos savus slavenos kanēļrullīšus, jo būsim godīgi – tie ir nenoliedzami vieni no gardākajiem našķiem pie kafijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!