'Našķoties' Zanes kanēļrullīši ar krēmsiera glazūru
Foto: Publicitātes foto
4.0000 10
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
MĪKLAI
360 g
360 g kviešu milti
kviešu milti
120 ml
120 ml silts ūdens
silts ūdens
80 g
80 g sviests, izkausēts
sviests, izkausēts
40 g
40 g cukurs
cukurs
30 ml
30 ml piens
piens
6 g
6 g sausais raugs
sausais raugs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
1
1 ola
ola
PILDĪJUMAM
80 g
80 g kausēts sviests
kausēts sviests
150 g
150 g cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK malts kanēlis (ar kaudzi)
malts kanēlis (ar kaudzi)
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
GLAZŪRAI
120 g
120 g krēmsiers
krēmsiers
60 g
60 g pūdercukurs
pūdercukurs
50 g
50 g kausēts sviests
kausēts sviests
1/2 TK
1/2 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Slavenību receptes
  • Pasaules Virtuve
  • "Teikšu atklāti, tur nav ko slēpt – šie ir izcili! Mīkla ir īsta un maizīga, taču nav sausa, kanēļa ir daudz un visur, un virspusē ir vienkārša glazūra, kas ir kā punktiņš uz "i"" tā par savu kanēļrullīšu recepti saka ēdienu blogere Zane Grēviņa, kura jaunā kulinārijas raidījumā "Našķoties" mudinās ikvienu dzīvot garšīgi un apgūt jaunus virtuves meistarstiķus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavo mīklu. Bļodā sajauc sauso raugu ar cukuru un silto ūdeni. Maisījumu atstāj uzbriest 15 minūtes.

    Tikmēr lielā bļodā ber miltus, tiem pievieno sāli. Citā bļodā sajauc izkausēto sviestu, olu un pienu. Šo maisījumu un uzbriedināto raugu iejauc miltos, visas sastāvdaļas kārtīgi samīca, izveido apaļu bumbu, to liek atpakaļ bļodā un atstāj siltā vietā uzrūgt 40 minūtes.

    Kamēr mīkla rūgst, pagatavo pildījumu – kausēto sviestu sajauc ar kanēli, cukuru un vaniļas ekstraktu.

    Kad mīkla uzrūgusi, to vēlreiz samīca un izrullē apmēram 30x40 cm lielā taisnstūra formā.

    Uz mīklas vienmērīgi izklāj sagatavoto pildījumu, tad to sarullē, sākot no vienas garākās mīklas malas virzienā uz otru.

    Sarullēto mīklu ar asu nazi sadala 12 vienāda izmēra daļās.

    Visus 12 rullīšus izkārto 24 cm diametra cepampannā, kas izklāta ar cepamo papīru, tā, lai augšpusē būtu redzams kanēļa pildījums.

    Pannu noliek siltā vietā atkārtoti uzrūgt 20 minūtes, tad to liek līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 35–40 minūtes.

    Kad kanēļrullīši izcepušies, tos izņem no krāsns, atdzesē 10 minūtes, tad pārklāj ar glazūru, kas pagatavota, svaigo sieru samaisot ar pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un izkausētu sviestu.

    Sagatavo visu nepieciešamo, lai jau sestdienas rītā kopā ar populāro ēdienu blogeri Zani Grēviņu kanāla "STV Pirmā!" raidījumā "Našķoties" gatavotu mutē kūstošos kanēļrullīšus!

    Otrajā kulinārijas raidījumā "Našķoties" Zane dosies ciemos uz pašmāju kafijas grauzdētavu "Kalve Coffee" un gatavos savus slavenos kanēļrullīšus, jo būsim godīgi – tie ir nenoliedzami vieni no gardākajiem našķiem pie kafijas.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form