'Našķoties' Zanes sulīgais tomātu pīrāgs ar kazas sieru
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
220 g
220 g kviešu milti
kviešu milti
120 g
120 g auksts sviests
auksts sviests
80 ml
80 ml auksts ūdens
auksts ūdens
30 g
30 g Parmas tipa siers
Parmas tipa siers
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
Pildījumam
4 gab.
4 gab. tomāti (vidēja izmēra)
tomāti (vidēja izmēra)
120 g
120 g mīkstais kazas siers
mīkstais kazas siers
100 g
100 g svaigais siers
svaigais siers
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
100 g
100 g konservēta kukurūza
konservēta kukurūza
4 gab.
4 gab. svaiga timiāna zariņi
svaiga timiāna zariņi
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
Papildus
2 ĒK
2 ĒK eļļa (sīpolu apcepšanai)
eļļa (sīpolu apcepšanai)
1 gab.
1 gab. ola (mīklas maliņu apziešanai)
ola (mīklas maliņu apziešanai)
 
smalki sarīvēts Parmas tipa siers
smalki sarīvēts Parmas tipa siers
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Cik dažāds savās formās, toņos un garšu niansēs var būt tomāts! Sātīgu tomātu pīrāgu ar kazas sieru blogere Zane Grēviņa gatavos šo sestdien raidījumā "Našķoties". Recepti lasi "Tasty" un kulinārijas raidījumu, kurā Zane aicinās dzīvot garšīgi, skaties televīzijā sievietēm "STV Pirmā!" un lietotnē "Shortcut".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms pagatavo mīklu. Miltos ierīvē aukstu sviestu, pievieno sāli un smalki sarīvētu sieru.

    Ar rokām visu samīci drupačainā masā, cenšoties sviestu nesasildīt.

    Pievieno ledus aukstu ūdeni un aši samīci sastāvdaļas neviendabīgā mīklas pikā.

    To saplacini, ietin pārtikas plēvē un atdzesē ledusskapī 20 minūtes.

    Pannā sakarsētā eļļā apcep nelielos gabaliņos sagrieztu sīpolu, tad pannu no plīts noņem un iemaisi konservētu kukurūzu.

    Bļodiņā samaisi svaigo sieru ar izspiestu ķiploka daiviņu, svaiga timiāna lapiņām un šķipsniņu sāls.

    Mīklu izrullē aplī (apmēram 40 centimetri diametrā).

    Tā viducī (apmēram 20 centimetri diametrā) apļa formā izlīdzini krēmsiera masu.

    Uz tās izkārto kazas siera kriksīšus, tos pārber ar sīpolu un kukurūzas maisījumu, virspusē kārto 1 centimetru biezas tomātu šķēlītes.

    Mīklas malas saloki virzienā uz pīrāga viduci tā, lai tās nedaudz pārsedz pildījumu.

    Tad tās apzied ar sakultu olu un pārber ar smalki sarīvētu sieru.

    Pīrāgu liec līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 40–45 minūtes.

    Izņemot no krāsns, pīrāgu nedaudz atdzesē. Pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Tags

    Našķoties Zane Parmas siers Eļļa Kazas siers Ķiploki Konservēta kukurūza Kviešu milti Olas Sāls Sīpoli Svaigais siers Sviests Timiāns Tomāti Ūdens Cepeškrāsns Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Ikdienas maltītei Launags Pusdienas Vakariņas Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pīrāgi un smalkmaizītes viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form