Nātru zupa
Foto: Shutterstock
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g žāvētas cūkas ribi'ņas
žāvētas cūkas ribi'ņas
1 sauja
1 sauja miežu putraimi
miežu putraimi
4
4 kartupeļi
kartupeļi
4
4 olas
olas
4 saujas
4 saujas nātru lapas
nātru lapas
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
 
skābs krējums
skābs krējums
 
ūdens
ūdens
  • Citas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pavasarī viens no vērtīgākajiem un veselīgākajiem zaļumiem ir jaunās nātrītes, kas aug malu malās. Pareizi apstrādājot dzēlīgās lapiņas, tās var izmantot gan kā salātu, gan kā zupu sastāvdaļu. Šai reizei - garda nātru zupas recepte.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā lej ūdeni, liek vārīties žāvētās cūkas ribiņas. Kad gaļa gandrīz gatava, pieber noskalotus miežu putraimus un ļauj uzvārīties.

    Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos kubiņos un pievieno zupai. Pēc garšas pieber piparus un sāli.

    Nātru lapiņas noblanšē (pārlej ar verdošu ūdeni) un sasmalcina. Kad kartupeļi mīksti, pievieno zupai nātru lapiņas.

    Ribiņas izzvejo no katla, atkaulo gaļu, sagriež nelielos gabaliņos un liek atpakaļ zupā.

    Lej zupu šķīvjos, pievieno sagrieztu, cieti vārītu olu un skābo krējumu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form