Foto: Privātais arhīvs
Kūkas gatavošana ne vienmēr ir laikietilpīgs un dārgs pasākums. Varen gardu kūciņu var uztapināt pat nieka 10 minūtēs, turklāt, izmantojot vien trīs pavisam vienkāršas sastāvdaļas. Izklausās iedvesmojoši, vai ne? Pārbaudītu recepti iesaka Egita Spradziņa.

Taisnības labad jāpiebilst, ka nāksies vismaz pāris stundas pagaidīt, līdz kūka savelkas un vislabāk tā garšos nākamajā dienā pēc pagatavošanas.

10Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gprjaņiki5 banāni500 gskābs krējums

Sagatavošana

1

Prjaņikus šagriež aptuveni 1 cm biezās sķēlēs, nogrieztos galiņus un drumstalas sasmalcina ar rokām vai virtuves kombainā.

2

Banānus noloba, sagriež šķēlītēs.

3

Bļodu izklāj ar pārtikas plēvi. Liek bļodas apakšā kārtu prjaņiku šķēlīšu, devīgi pārklāj tās ar krējumu, virs krējuma liek kārtu banānu ripiņu, tad atkal prjaņikus, krējumu un banānus, līdz visas sastāvdaļas izbeigušās. Pēdējai jābūt krējuma kārtai.

4

Piepildīto trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un plēvi nostiprina gar bļodas malām. Liek bļodu ledusskapī uz 6 līdz 8 stundām vai uz visu nakti.

5

Izņem bļodu no ledusskapja, no tās virspuses noņem pārtikas plēvi. Izgāž kūku uz attiecīga izmēra šķīvja. Pārziež ar krējumu, pārkaisa ar prjaņiku drumstalām, griež šķēlēs un pasniedz.

Lūk, video, kur vari izsekot kūkas tapšanai soli pa solim.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!