Foto: Cook.me

Parasti ābolkūkas pildījumam izmanto šķēlītēs vai kubiņos sagrieztus augļus, bet šīs vācu ābolkūkas (versunkener apfelkuchen) firmas zīme ir iešķeltas ābolu ceturtdaļas, kas kūku padara īpaši sulīgu un gardu. Recepti iesaka portāls "Cook.me".

80Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
4 āboli110 gmīksts sviests100 gcukurs2 TKvaniļas cukurs2 TKcitronu sula3 lielas olas170 gmilti2 TKcepamais pulveris TKsāls2 ĒKpiens2 ĒKpūdercukurs

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

2

Ābolus sagriež ceturtdaļās, izņem serdes un nomizo. Ar asu nazi katru ceturtdaļu gareniski iegriež šķēlītes, nepārgriežot līdz galam. Lai āboli nekļūtu melni, tos liek ūdenī, kam pievienota šķipsna citronskābes vai nedaudz citronu sulas.

3

Sviestu sakuļ, līdz tas ir gaisīgs, pievieno cukuru un turpina kult vēl pāris minūtes. Pa vienai pievieno un rūpīgi iekuļ olas. Pievieno un iekuļ masā citronu sulu un vaniļas cukuru.

4

Citā bļodā samaisa miltus ar sāli un cepamo pulveri. Pusi miltu un 1 ĒK piena pievieno un iekuļ olu-sviesta masā. Pievieno un iekuļ atlikušos miltus un pienu, piesargoties nepārkult mīklu.

5

Mīklu liek veidnē, virsū izkārto ābolus ar iešķēlumiem uz augšu. Cep 45 minūtes, tad izņem no krāsns, noņem veidnes malu un atdzesē.

6

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!