Foto: Privātais arhīvs

Ja vēlies pārsteigt ģimeni, draugus vai kolēģus, izcep cepumus, kas mats matā izskatās pēc sulīgiem persikiem. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta karineljka saimniece, konditore Karina.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 olas1 glāzecukurs70 gmīksts sviests2 ĒKskābs krējums1 TKvaniļas cukurs3.5 glāzesmilti1 TKcepamais pulveris1 bundža vārīta iebiezinātā piena pārtikas krāsvielas (sarkana un dzeltena) cukurs apviļāšanai

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

2

Olas iesit bļodā, pievieno cukuru un ar mikseri sakuļ, līdz masa ir gaiša un gaisīga.

3

Pievieno sviestu, krējumu, vaniļas cukuru un iekuļ, līdz masa ir viendabīga.

4

Pa daļām pievieno un iemaisa miltus, kas iepriekš sajaukti ar cepamo pulveri.

5

Mīklu ar rokām samīca, sadala piciņās un veido saplacinātas bumbiņas. Liek tās veidnē atstatus vienu no otras.

6

Cep 15 minūtes.

7

Izceptās "persiku pusītes" nedaudz atdzesē, tad ar asu nazi izgrebj tām vidiņus, negaidot, kamēr plācenīši atdzisīs.

8

Izgrebtos vidiņus liek bļodā, ar pirkstiem sastrādā drumstalās.

9

Drumstalām pievieno vārītu iebiezināto pienu un samaisa.

10

Ar iegūto masu piepilda izgrebtās sagataves.

11

Veido "persikus", salipinot kopā divas cepumu pusītes.

12

Cepumu iekrāsošanai var izmantot gan biešu un burkānu sulu, gan arī sarkano un oranžo pārtikas krāsvielu, izšķīdinot krāsu ūdenī.

13

Apmērcē sagatavotos "persikus" sarkanajā, tad dzeltenajā krāsvielā, apviļā pūdercukurā, liek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli un apkaltē pāris stundas vai visu nakti.

Foto: Privātais arhīvs

Lūk, video, kur soli pa solim vari izsekot "persiku" tapšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!