Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Šo grauzdiņu brokastīs nebaudīsi – tas ir nedaudz ņiprāks garšas ziņā. Tas tāpēc, ka grauzdiņa garnējums – siera mērce – pagatavota kopā ar alu. Līdz ar to grauzdiņš būs lieliska uzkoda reizēm, kad tiek malkots gardais miestiņš.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
30 gsviests2 gab.lieli puravi175 gČederas siers120 mlalus3 ĒKmilti1 TKangļu sinepes3 gab.olu dzletenumi(L)5 šķēlesbieza maize

Sagatavošana

1

Sviestu izkausē pannā uz vienmērīgas uguns. Pēc tam pievieno ripiņās sagrieztus puravus, un apcep aptuveni 10 minūtes, līdz tie ir mīksti. Cepšanas laikā pannas vāku bieži necilā.

2

Gatavos puravus noliek malā vēlākai izmantošanai.

3

Nelielā katliņā ber sarīvētu Čederas sieru, pielej tam klāt alu un ļauj sieram kust, kamēr alus uzsilst. Alus un siera mērci apmaisa, bet pēc tam pievieno miltus, mērci regulāri maisot, līdz iegūta vienmērīga konsistence.

4

Kad tas izdarīts, mērcē iemaisa tējkaroti angļu sinepes. Mērci turpina maisīt, un gatavo līdz tā sabiezējusi un viegli nāk nost no katliņa malām. Pēc tam katliņu ar mērci ņem nost no plīts.

5

Siera mērcei pievieno olu dzeltenumus, rūpīgi iecilājot tos masā.

6

Maizes šķēles apgrauzdē pavisam nedaudz no abām pusēm. Uz katras šķēles liek nedaudz puravu, bet pēc tam pa virsu klāj siera un alus mērci.

7

Grauzdiņus vēl uz mirkli apcep elektriskajā grilā, mikroviļņu krāsnī vai cepeškrāsnī tik ilgi, līdz mērces virskārta apbrūnē (aptuveni četras minūtes).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!