Foto: DELFI
Kas notiek, kad tiek jaukta plāno pankūku mīkla un pusceļā saprasts, ka milti un piens nepietiek? Vēl vairāk – to virtuvē nemaz nav! Nākas tos aizstāt un iegūt jaunu recepti!

Šī recepte ir kārtējais pierādījums, ka visas jaunās un labās lietas rodas nejaušības rezultātā. Manā gadījumā – laukos beidzās milti un piens, bet pankūkas jau bija iejauktas, olas iesistas, bļoda sasmērēta. Un galvenais – pankūku noskaņojums tāds, ka negribas neko citu. Nācās pieiet radoši. Rau, paciņa ar auzu miltiem – milti paliek milti! Lauku piens tāpat trekns, kāpēc nepašķaidīt ar ūdeni?! Pankūkas sanāca elastīgākas un mīkstākas! Un, protams, var teikt veselīgākas, jo auzu milti, lai arī maz, bet tomēr!

Foto: DELFI

Mīklas sapildīšana pudelē arī dzīves nepieciešamība. Pankūkas bija paredzēts cept vakarā, bet sagataves veikt rīta pusē. Ledusskapis nepiedāvāja vietu, kur ielikt bļodu. Jāatzīst, ka pankūku mīkla pudelē ļoti labi ļauj dozēt nepieciešamo daudzumu. Ērti bezgala!

60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 mlpiens500 mlūdens150 gkviešu milti50 gauzu milti200 mlrapšu eļļa1 šķipsnasāls4 gab.olas3 ĒKcukurs TKsāls

Sagatavošana

1

Visas sastāvdaļas saber un salej bļodā. Miltus vislabāk būtu izsijāt – pankūku struktūra tikai iegūs.

2

Visu sablendē līdz smūtija konsistencei.

3

Mīklu lej bļodā un atpūtina pusstundu. Šādi pagatavotu mīklu var uzglabāt arī ilgāk. Piemēram, vakarā sagatavo, lai no rīta var cept pankūkas.

4

Uzkarsē pannu, pirmajai porcijai uzlej nedaudz eļļas. Tad no pudeles lej mīklu un cep. Ja nepieciešams, tad ik pēc 7-8 pankūkām var papildus uzpilināt eļļu.

5

Pasniedz karstas ar ievārījumu. Ja iegadās tā, ka paliek pāri, tad var pagatavot pildītās pankūkas.

Foto: DELFI

Lai radošiem eksperimentiem un jaunām receptēm pilns laiks!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!