Noras Jāņu siers
Foto: Shutterstock
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Klasiski gardais Noras - Jāņu siers ar ķimenēm.

Ūdeni ar pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad pievieno sieram biezpienu un lēni karsē, kamēr atsūkalojas. Ūdeni pievieno, lai siers būtu mīkstāks.

Biezpienu izmaļ vai rūpīgi izmīca.

Olas biezpienam pievieno sakultas, piejaucot sasmalcinātam biezpienam, pielejot katlā vai piemīcot, kad siera masa atsūkalota.

Sviestu un krējumu, ķimenes un sāli iemīca, kad siers jau notecināts.

Masu ielej mitrā siera drānā, mīcot notecina sūkalas, sasien, virsū uzliek nelielu slogu un nospiež sieru vēlamā apaļā formā.

Zināšanai - jo ilgāk biezpiena masu karsē, jo siers iznāk sīkstāks. Jo vairāk liek sviestu, jo siers ir mīkstāks. Krējumu un sviestu liekot klāt, kad sūkalas jau notecinātas, nekas ārā neizsulojas.

*garšvielas - variējas no gada uz gadu

Iesūtīja: Noras

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form