Noras Jāņu siers
Foto: Shutterstock
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg biezpiens
biezpiens
5-7 l
5-7 l piens
piens
300 g
300 g skābs krējums
skābs krējums
200 g
200 g sviests
sviests
3-4
3-4 olas
olas
 
ķimenes
ķimenes
 
sāls
sāls
 
zaļumi
zaļumi
 
garšvielas
garšvielas
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mājās gatavots siers
  • Pasaules Virtuve
  • Klasiski gardais Noras - Jāņu siers ar ķimenēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ūdeni ar pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad pievieno sieram biezpienu un lēni karsē, kamēr atsūkalojas. Ūdeni pievieno, lai siers būtu mīkstāks.

    Biezpienu izmaļ vai rūpīgi izmīca.

    Olas biezpienam pievieno sakultas, piejaucot sasmalcinātam biezpienam, pielejot katlā vai piemīcot, kad siera masa atsūkalota.

    Sviestu un krējumu, ķimenes un sāli iemīca, kad siers jau notecināts.

    Masu ielej mitrā siera drānā, mīcot notecina sūkalas, sasien, virsū uzliek nelielu slogu un nospiež sieru vēlamā apaļā formā.

    Zināšanai - jo ilgāk biezpiena masu karsē, jo siers iznāk sīkstāks. Jo vairāk liek sviestu, jo siers ir mīkstāks. Krējumu un sviestu liekot klāt, kad sūkalas jau notecinātas, nekas ārā neizsulojas.

    *garšvielas - variējas no gada uz gadu

    Iesūtīja: Noras

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form