Sastāvdaļas:

  • 1 TK cukura
  • 50 g rauga
  • 600 g milti
  • sāls
  • 350 ml skābu kāpostu
  • 1 ĒK ķimeņu

Gatavošana:
1. 100 ml ūdens uzsilda kopā ar cukuru, iedrupina raugu.
2. Miltus un sāli sajauc bļodā, izveido padziļinājumu, ielej izšķīdināto raugu. Pārkaisa nedaudz miltu un liek uz 10 minūtēm siltā vietā.
3. Kāpostiem nospiež sulu, rupji sakapā. Kopā ar 400 ml silta ūdens un ķimenēm pievieno mīklai, labi izmīca. Siltā vietā raudzē 30 minūtes.
4. Mīklu sadala uz pusēm, izveido apaļus klaipiņus, liek uz plāts, kas apklāta ar cepamo papīru, apsedz ar dvielīti un raudzē vēl 30 minūtes.
5. Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem, šauj krāsnī un cep 50 - 60 minūtes (gatavību var pārbaudīt, uzsitot maizītei pa apakšu, ja skaņa dobja, tad ir gatava). Pirms griešanas ļauj 1 - 2 stundas kārtīgi atdzist.
Iesūtīja:
Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!