35Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
500 glaša fileja750 gkartupeļi1 gab.garais gukrķis2 gab.sīpoli2 gab.diļļu buntes3 ĒKgraudainās sinepes3 ĒKābolu vai baltvīna etiķis5 ĒKeļļa3 ĒKcitronu sula sāls pipari cukurs
Sagatavošana
1
Dilles noskalo, nosusina un sīki sakapā, samaisa ar sinepēm, citronu sulu, pipariem.
2
Lasi noskalo, nosusina, ierīvē ar sāli un diļļu – garšvielu maisījumu. Ietin folijā un liek uz 30 minūtēm vēsumā.
3
Pa to laiku novāra kartupeļus ar visu mizu, uzlej aukstu ūdeni, nomizo, sagriež uz pusēm vai 4 daļās.
4
Samaisa etiķi ar sāli, pipariem un nedaudz cukura, iekuļ 2 ĒK eļļas. Nomizo gurķi un sīpolus, sagriež visu plānās ripās un sajauc ar marinādi.
5
Uzkarsē 1 – 2 ĒK eļļas, tajā no visām pusēm apcep zeltainus kartupeļus.
6
Lasi sagriež strēmelēs un cep 1 ĒK sakarsētas eļļas ~ 5 minūtes, ik pa laikam uzmanīgi apgriežot.
7
Uz šķīvja kārto kartupeļus, salātus un cepto lasi.
Iesūtīja: Nora
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit