Foto: Shutterstock
Noras pannā ceptais lasis dillēs kopā ar ceptiem kartupeļiem un gurķu-sīpolu salātiem.
35Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 glaša fileja750 gkartupeļi1 gab.garais gukrķis2 gab.sīpoli2 gab.diļļu buntes3 ĒKgraudainās sinepes3 ĒKābolu vai baltvīna etiķis5 ĒKeļļa3 ĒKcitronu sula sāls pipari cukurs

Sagatavošana

1

Dilles noskalo, nosusina un sīki sakapā, samaisa ar sinepēm, citronu sulu, pipariem.

2

Lasi noskalo, nosusina, ierīvē ar sāli un diļļu – garšvielu maisījumu. Ietin folijā un liek uz 30 minūtēm vēsumā.

3

Pa to laiku novāra kartupeļus ar visu mizu, uzlej aukstu ūdeni, nomizo, sagriež uz pusēm vai 4 daļās.

4

Samaisa etiķi ar sāli, pipariem un nedaudz cukura, iekuļ 2 ĒK eļļas. Nomizo gurķi un sīpolus, sagriež visu plānās ripās un sajauc ar marinādi.

5

Uzkarsē 1 – 2 ĒK eļļas, tajā no visām pusēm apcep zeltainus kartupeļus.

6

Lasi sagriež strēmelēs un cep 1 ĒK sakarsētas eļļas ~ 5 minūtes, ik pa laikam uzmanīgi apgriežot.

7

Uz šķīvja kārto kartupeļus, salātus un cepto lasi.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!