Foto: Shutterstock
Gardam desertam - Noras rabarberu kūka no 2006. gada vasaras.
90Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

6 olu dzeltenumi200 gcukurs100 gmargarīns400 gmilti2 TKcepamais pulveris2 ĒKpiens500 mlpiens2 ĒKcukurs2 paciņas vaniļas pudiņš1 kgrabarberi6 olu baltumi200 gcukurs

Sagatavošana

1

No mīklas sastāvdaļām sagatavo mīklu un ieliek uz 1 stundu ledusskapī (vai uz 20 min. saldētavā). Pa to laiku izvāra pudiņu, kā norādīts uz paciņas, un atdzesē.

2

Mīklu izrullē un ar to nosedz formas dibenu (parasti ņemu četrkantaino formu ar 5 cm augstām malām, bet der arī apaļā ar noņemamu malu). Uz mīklas liek atdzisušo pudiņu, tam virsū – nomizotus un gabaliņos sagrieztus rabarberus. Cep iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī ~ 30 minūtes.

3

Pa to laiku saputo olu baltumus ļoti stingrās putās, pakāpeniski pievienojot cukuru. Kuļ, kamēr masa ļoti stingra un spīdīga.
Saputotos olu baltumus liek virsū karstajai kūkai un turpina cept vēl 10 minūtes.

4

Šī kūka ļoti labo garšo arī ar jāņogām un ērkšķogām.

* vaniļas pudiņš - kaut kur pie garšvielām, sausajiem ķīseļiem, tieši tā, vācu ražojums - Puddingpulver Vanillegeschmack, pārdod sapakotus pa 5 gab., tādi zili papīra maisiņi ar dzeltenu pudiņu virsū, bet skaties tādu, kas ir jāvāra (jo ir arī tādi, kas vienkārši jāsaputo ar pienu, tie šai gadījumā neder).
** mīkla sanāk gluži labi rullējama. Maliņas var necelt augšā. Pēc tām 30 minūtēm ar kociņu iebakstīt gatavības noteikšanai tomēr var tīri labi, jo neskatoties uz pudiņkārtu var saprast, vai uz kociņa paliek arī mīkla. vai ar 30 min pietiks - tas atkarīgs no tā, cik liela Tev tā apaļā forma. 28 cm diametra apaļajai ar 30 minūtēm ir pašā laikā.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!