Noras uzkoda – pētersīļu un maltās gaļas bumbiņas ar tomātu mērci
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g liellopu maltā gaļa
liellopu maltā gaļa
6 ĒK
6 ĒK rīvmaize
rīvmaize
4 ĒK
4 ĒK rīvēts parmezāna siers
rīvēts parmezāna siers
1 gab.
1 gab. saišķis pētersīļu
saišķis pētersīļu
150 g
150 g sīpoli
sīpoli
2 ĒK
2 ĒK rozīnes
rozīnes
2 gab.
2 gab. olas
olas
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
Mērcei:
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
5 ĒK
5 ĒK kečups
kečups
5 ĒK
5 ĒK čili mērce
čili mērce
1 gab.
1 gab. sarkanais pepperoni pipars
sarkanais pepperoni pipars
1 ĒK
1 ĒK balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
200 g
200 g tomāti
tomāti
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Noras pētersīļu maltās gaļas bumbiņas ar tomātu mērci skaisti saspraustas uz iesmiņiem un pasniedzamas uz aukstā galda.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Samīca malto gaļu, rīvmaizi, sieru, pētersīļus, 100 g sīpola, rozīnes, olas, sāli, piparus.

    Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem. No masas izveido 50 valrieksta lieluma bumbiņas.

    Cepešplāti nopindzelē ar 2 ĒK eļļas. Bumbiņas liek uz plāts un pārpilina atlikušo eļļu.

    Cep vidējā "plauktiņā" ~15 minūtes, apgriež un cep vēl 15 min.

    Samaisa mērces sastāvdaļas. Tomātus nomizo, izņem sēklas, sīki sasmalcina un iemaisa mērcē.

    Atdzisušas bumbiņas uzdur uz iesmiņiem, liek uz traukā un pasniedz ar mērci.

    Iesūtīja: Nora no viesu nama "Baltakmeņi"

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form