Foto: Shutterstock
Noras zemeņu torte - gaidot īpašos viesus.
120Minūtes
15Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

75 gsviests1 ĒKcukurs4 olu dzeltenumi200 gmilti4 gab.olu baltumi šķipsnasāls125 gcukurs25 gmandeļu lapiņas500 gkrēmveida biezpiens200 gsvaigais bezpiedevu siers200 gsaldais krējums cukurs500 gzemenes4 ĒKmarmelāde (zemeņu) mandeļu lapiņas

Sagatavošana

1

Sviestu un cukuru kārtīgi saputo, pa vienam ieputo olu dzeltenumus. Iesijā miltus, ja mīkla liekas par cietu, iemaisa nedaudz ūdens.

2

Mīklu sadala uz pusēm un katru izrullē 26 cm diametra aplī. Noliek vēsumā.

3

Cepeškrāsni sakarsē līdz 160*C.

4

Olu baltumus saputo ar sāli ļoti stingrās putās. Pakāpeniski pievieno cukuru un puto, kamēr atkal iegūst ļoti stingru masu. To sadala divās daļās un arī uz cepamā papīra uzsmērē divos 26 cm diametra apļos, ko apkaisa ar mandeļu skaidiņām.

5

Abus bezē apļus kaltē sakarsētajā krāsnī ~ 20 – 30 minūtes, kamēr virsiņa gluda. Atdzesē.

6

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180*C un 10 minūtēs izcep abas mīklas pamatnes.

7

Notīra zemenes, 12 skaistākās atlasa, pārējās sagriež. Biezpienu samaisa ar svaigo sieru, ja vēlas, pieliek cukuru. Saputo saldo krējumu un uzmanīgi iecilā.

8

Uz tortes šķīvja liek vienu izcepto mīklas plāksni, pārsmērē ar 2 ĒK marmelādes, uzsmērē 1/3 biezpiena masas. Virsū liek bezē plāksni, uz tās ~ ½ atlikušā biezpiena, kam uzkaisa zemenes un viegli piespiež.

9

Nākamā kārta – mīklas plāksne, 2 ĒK marmelādes un atlikušais biezpiens. Otru bezē plāksni salauž palielos gabalos, ko kopā ar 12 smukajām zemenēm kārto uz tortes.

* torte īpaši labi garšo pirmajā dienā (tiesa, tieši pirmajā dienā to ir bik grūti sagriezt, tā ka labāk tomēr vismaz pusi dienas pirms ēšanas gatavot, ne pēdējā brīdī).

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!