Noras zemeņu torte
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
75 g
75 g sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
4
4 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
200 g
200 g milti
milti
Bezē kārtai:
4 gab.
4 gab. olu baltumi
olu baltumi
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
125 g
125 g cukurs
cukurs
25 g
25 g mandeļu lapiņas
mandeļu lapiņas
Pildījumam:
500 g
500 g krēmveida biezpiens
krēmveida biezpiens
200 g
200 g svaigais bezpiedevu siers
svaigais bezpiedevu siers
200 g
200 g saldais krējums
saldais krējums
 
cukurs
cukurs
500 g
500 g zemenes
zemenes
4 ĒK
4 ĒK marmelāde (zemeņu)
marmelāde (zemeņu)
 
mandeļu lapiņas
mandeļu lapiņas
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Noras zemeņu torte - gaidot īpašos viesus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sviestu un cukuru kārtīgi saputo, pa vienam ieputo olu dzeltenumus. Iesijā miltus, ja mīkla liekas par cietu, iemaisa nedaudz ūdens.

    Mīklu sadala uz pusēm un katru izrullē 26 cm diametra aplī. Noliek vēsumā.

    Cepeškrāsni sakarsē līdz 160*C.

    Olu baltumus saputo ar sāli ļoti stingrās putās. Pakāpeniski pievieno cukuru un puto, kamēr atkal iegūst ļoti stingru masu. To sadala divās daļās un arī uz cepamā papīra uzsmērē divos 26 cm diametra apļos, ko apkaisa ar mandeļu skaidiņām.

    Abus bezē apļus kaltē sakarsētajā krāsnī ~ 20 – 30 minūtes, kamēr virsiņa gluda. Atdzesē.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180*C un 10 minūtēs izcep abas mīklas pamatnes.

    Notīra zemenes, 12 skaistākās atlasa, pārējās sagriež. Biezpienu samaisa ar svaigo sieru, ja vēlas, pieliek cukuru. Saputo saldo krējumu un uzmanīgi iecilā.

    Uz tortes šķīvja liek vienu izcepto mīklas plāksni, pārsmērē ar 2 ĒK marmelādes, uzsmērē 1/3 biezpiena masas. Virsū liek bezē plāksni, uz tās ~ ½ atlikušā biezpiena, kam uzkaisa zemenes un viegli piespiež.

    Nākamā kārta – mīklas plāksne, 2 ĒK marmelādes un atlikušais biezpiens. Otru bezē plāksni salauž palielos gabalos, ko kopā ar 12 smukajām zemenēm kārto uz tortes.

    * torte īpaši labi garšo pirmajā dienā (tiesa, tieši pirmajā dienā to ir bik grūti sagriezt, tā ka labāk tomēr vismaz pusi dienas pirms ēšanas gatavot, ne pēdējā brīdī).

    Iesūtīja: Nora

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form