Ņujorkas siera kūka ar ķiršiem
Foto: Shutterstock
3.4615 13
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
PAMATNEI
200 g
200 g pilngraudu cepumi "Digestive"
pilngraudu cepumi "Digestive"
50 g
50 g cukurs
cukurs
120 g
120 g sviests
sviests
PILDĪJUMAM
1 kg
1 kg Filadelfijas siers
Filadelfijas siers
200 g
200 g pūdercukurs
pūdercukurs
3 ĒK
3 ĒK milti
milti
5
5 olas
olas
100 ml
100 ml saldais krējums
saldais krējums
1
1 citrons (norīvēta miziņa)
citrons (norīvēta miziņa)
pēc garšas
pēc garšas vaniļa
vaniļa
ĶIRŠU MASAI
300 g
300 g ķirši bez kauliņiem
ķirši bez kauliņiem
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
1/3 glāze
1/3 glāze ūdens
ūdens
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • ASV nacionālā virtuve
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Slaveno Ņujorkas siera kūku var uzskatīt par visu siera kūku vecmāmiņu. Klasisko recepti papildinot ar skābenajiem ķiršiem, garšu baudījums būs neaizmirstams.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepumus sarīvē uz rīves vai sasmalcina virtuves kombainā. Masai pievieno cukuru, mīkstu sviestu un kārtīgi samaisa.

    Cepumu masu blīvi klāj kūkas formā, veidojot maliņas. Krāsni uzkarsē līdz 180°C. Karstajā krāsnī liek kūkas pamatni un cep 15 minūtes. Izņem un atdzesē. Aptin veidni ar foliju.

    Gatavo pildījumu. Lielā bļodā liek krēmsieru un sakuļ, lai nebūtu kunkuļu. Pievieno un iekuļ pūdercukuru, kas iepriekš sajaukts ar miltiem.

    Pa vienai pievieno olas un iemaisa. Ja pildījuma kulšanai izmanto mikseri, tad izvēlas vismazāko ātrumu, lai masu "nepiedzītu" ar gaisu un cepšanās laikā neveidotos plaisas. Masai pievieno smalki sarīvētu citrona miziņu, saldo krējumu, un izmaisa. Kad visas sastāvdaļas iemaisītas, bļodu vairākas reizes uzsit pa galda virsmu, lai atbrīvotu no krēma lieko gaisu.

    Kad masa gatava, to lej kūkas formā virs cepumu pamatnes. Dziļo cepamo plāti piepilda ar ūdeni, tā lai, ieliekot tajā kūkas veidni, tā būtu līdz pusei iegremdēta ūdenī. Kad veidne ielikta krāsnī, krāsns temperatūru samazina līdz 170°C un cep kūku aptuveni 60–70 minūtes.

    Kamēr kūka cepas, gatavo ķiršu masu pārliešanai. Visas sastāvdaļas liek katliņā un karsē, ik pa laikam uzmanīgi apmaisot. Kolīdz masa uzmet sāk burbuļot, to karsē 1-2 minūtes, tad noņem katliņu no plīts un masu atdzesē.

    Izslēdz krāsni, izņem kūku un pārlej ar ķiršu masu. Ar plānu nazīti novelk gar formas malu, lai kūkas garoziņa atlec no formas un atdziestot nerada plaisas maigajā siera masā.

    Kūku liek atpakaļ krāsnī. Paver krāsns durtiņas un ļauj kūkai atdzist aptuveni stundu. Tad izņem no krāsns un atdzesē pilnībā. Kad kūka atdzisusi, to līdz pasniegšanai glabā ledusskapī, pārklājot veidni ar pārtikas plēvi.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form