Foto: Privātais arhīvs
Ārkārtīgi vienkārši pagatavojams kēkss, kas īpaši labi garšos ar tasi siltas tējas. Rīvētas apelsīna miziņas un sīki sakapātas piparmētras aromāti katrā kumosā veido patīkamu garšu saspēli ar sulīgajām ogām. Recepti iesaka Sandra.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 olas150 gcukurs100 gsviests150 gskābs krējums240 gmilti1 TKcepamais pulveris300 gupenes vai citas ogas1 apelsīns1 piparmētru buntīte pūdercukurs pārkaisīšanai

Sagatavošana

1

Ietauko 22-24 diametra veidni. Piparmētrām atdala lapiņas, sīki sakapā tās. Apelsīnam norīvē miziņu, izspiež sulu.

2

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

3

Mīkstu sviestu saputo ar cukuru. Kad masa kļuvusi gaišāka un gaisīgāka, pa vienai ieputo olas. Tad pievieno treknu krējumu, apelsīna sulu un iemaisa. Miltus atsevišķā bļodā samaisa ar cepamo pulveri un tad pa daļām iemaisa mīklā.

4

Pievieno mīklai piparmētras, rīvēto apelsīna miziņu un iemaisa. Tad kārta ogām – iecilā masā, lai tās pēc iespējas viendabīgāk izkliedētos pa visu mīklu.

5

Lej mīklu veidnē, liek krāsnī un cep 40-50 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti – ja tas, iedurot kēksā un izvelkot, ir sauss, tad kēkss ir gatavs. Izņem to no krāsns, atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!